Напрежението ескалира, 20 полаи са обгазени и пострадали.  На този момент полицаите са абсолютно пасивни. Ние сме там да запазим гражданския мир.  Ако се наложи обаче ще използваме физическа сила.", предупреди директорът на СДВР Георги Хаджиев. 

Надявам се да не се стигне дооще по-голямо  напрежение пред парламента, каза той. 

"Имаше малка част от гражданите , които ни съдействаха. Сутринта на първа линия бяха колеги със жълти жилетки. След това протестиращите започнаха да хвърлят яйца, ябълки , лук по полицаите целенасочено. В последствие излязоха колеги с каски и щитове. От първа линия от страна на полицията не е имало провокация, но протестиращите отказват диалог. Има арестувани, има хора заловени със забранени предмети. Последните 30 минути от живите връзки се вижда, че протестиращите използват спрейове. Колегите са обгазени. Газ беше използван и от наша страна , за да предотвратим обръщането на наши автомобили", съобщи служител на СДВР. 

Полицията показа ВИДЕО от агресията на протеста! Призова: Не се поддавайте на провокацииЕдин човек е арестуван

Около 9 часа, част от протестиращите опитаха да пробият полицейския кордон. Малко по-рано, втори човек е задържан в района на пл. „Независимост“, след като при проверка у него са открити забранени предмети. Служители на МВР продължават да осигуряват реда в центъра на столицата, където протичат протестни действия.

Полицията отново призовава гражданите да запазят мирната форма на протеста и да не се поддават на провокации. По-рано имаше още един арест на човек, качил се върху полицейски автомобил. Продължават проявите на агресия срещи полицейски служители, които са разположени около сградата на Народно събрание, за да опазват обществения ред.

Някой от протестиращите отнеха част от полицейското оборудване, други направиха импровизирани заграждения от инвалидни колички. Полицията отново призовава гражданите да запазят мирната форма на протеста и да не се поддават на провокации.