От месеци работим с посолството на САЩ, ние знаехме какво ще се случи. Вчерашната седмица беше планирана още миналата сряда, така че всякакви спекулации са излишни. Няма по- сърдечна , по- мила , по- работеща среща. Така бившият премиер Бойко Борисов коментира санкциите, наложени от САЩ на Васил Божков, Делян Пеевски, Илко Желязков, Александър Манолев, Петър Харалампиев и Красимир Томов, както и на техните семейства. 

Борисов заяви, че не е получил и "една стотинка от Божков" . Също така каза, че за последен път се е виждал с Делян Пеевски в качеството му на депутат преди 8-10 месеца, като темата на срещата са били смесените райони . "Така както Христо Иванов и Йордан Цонев си гукаха, приемете , че и ние така си говорихме с Пеевски. Провеждали сме само политически срещи в Министерски съвет и в Бояна. На мен ми е по-важно как Радев ще обясни наличието на хора на Божков в правителството", заяви лидерът на ГЕРБ. 

Към Борисов бяха отправени въпроси коя е мистериозната Мата Хари и за произхода на кюлчетата злато в нощното му шкафче. Той  подчерта, че това със сигурност не е плеймейтката Магдалена Тепавичарова, известна като Маги Бадер, защото никога не я е виждал на живо.

"Как набедиха едно момиче? Аз не я познавам. Не съм я виждал, нито чувал. Представете си как се чувства това момиче. И на базата на един компромат я унижиха. Аз съм джентълмен и затова няма да кажа коя Мата Хари. Не съм казал и в прокуратурата, защото имам съмнения" заяви Борисов.  

"Кюлче съм пипал един път в живота си. Веднъж бях в трезора на БНБ да видя златния резерв. Тогава охраната се шегуваше , че ако мога да го хвана с два пръста , мога да го задържа ", коментира Борисов. 

Той заяви, че важните поличически теми се прескачат, а вниманието се насочва към скандали и интриги. За всички европейски партньори е важно да има стабилно работещо правителство с действащ парламент.

Борисов призна, че е разписал отпуските на шефовете на ДАНС и разузнаването , тъй като имал информация , че Бойко Рашков ще е министър." Аз им разписах, но когато видях какво се случва,  ги помолих да се върнат. Те подадоха оставки. На мен ми е интересно как ще обясни Радев хората на Божков в служебното правителство", каза още лидерът на ГЕРБ. Според Борисов освободеният вчера шеф на кабинета на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков - Елена Фичерова, е "изнесла всички тайни и ги е предалата на тези, които са я изпратили там". Даниел Митов пък допълни: "Кога Бойко Рашков ще каже кой му я препоръча". Още при назначаването на Фичерова се появиха информации, че тя е сред учредителите на формацията на Васил Божков "Българско лято".