Докато някои предпочитат шума на големия град, други мечтаят за тишина и спокойствие. И едните, и другите обаче искат едно и също - бърз достъп до всички удобства на съвременния свят. Мнозина биха казали, че няма пълно щастие, но дали е така? 

Възможно ли е да разполагаш с къща, самостоятелен зелен двор, свободни места за паркиране , а едновременно с това да имаш няколко хипермаркета на 3 минути с кола, голям ритейл парк, няколко болници и училища?  В големия, пренаселен град всичко това звучи като фантазия. Но тя вече е на път да се превърне в реалност. Предградия, подобни на „Оринжд Каунти” и „Бевърли Хилс”, никнат в привлекателните южни зони на Пловдив. Един от комплексите, който вече приковава вниманието, е новостроящият се CASA MIA, който се намира на границата на Кючук Париж и Остромила, откъдето се открива невероятна гледка към Родопите.

Концепцията на CASA MIA е извънградски комплекс, където в голям терен се разполагат къщи и апартаменти, които съчетават  спокойствието на извънградска къща с удобствата на големия град. Проектът заема парцел от 13 500 кв. м и е с РЗП 23 750 кв. м. В него спокойната естетика и архитектура по естествен начин се интегрират в природния пейзаж. Благодарение на ниската плътност на застрояване, архитектурния си дизайн и добрата си ориентация, комплексът предлага спокойствие и комфорт на бъдещите си обитатели.  

Той е проектиран в две части - едната е развита в 7 жилищни секции на 4 етажа с общо 123 апартамента. Средните квадратури на жилищата са от 48 кв. м до 125 кв. м. Освен тях в терена са планирани общо 24 градски къщи на 2 или 3 етажа, с квадратури от 144 кв.м до 320 кв. м. Към всяка къща е предвиден гараж, веранда и собствен двор.

Проектът е на едно от най-реномираните пловдивски архитектурни бюра  „RT consult”, които са избрали типичния средиземноморски стил като визия. Цветовото решение е в меки тонове – кафяво, бежово и мляко, които прекрасно контрастират на зелените площи в имота.

За разлика от ограниченията, които налагат градските комплекси, там имотът позволява повече пространство. Апартаментите се състоят от просторна дневна с трапезария и кухня, една, две или три спални, бани с тоалетна, тераса с гледка към вътрешен двор.

На входа на всяка сграда е поставена система за контрол на достъпа, асансьори, а вътрешнопарковото пространство е решено в богата висока и ниска растителност, заобиколена от живописни зеленина, детска площадка и площ за спорт.

Всеки апартамент разполага със собствено паркомясто или гараж. 

Първото ниво на градските къщи се състои от дневна зона с камина, трапезария и кухня, с директен излаз към веранда или заден двор. Второ и трето ниво на къщите е заето от три или четири спални, функционално оборудвани с необходимите санитарни и гардеробни помещения и тераси.

Пътната инфраструктура към комплекса вече е изградена и има бърз достъп както до сърцето на града, така и до Окъловръстното шосе.

Цената на квадратен метър на апартаментите е промоционална – 590 евро за квадратен метър. При къщите квадратният метър е 700 евро. Първата от секциите вече е с Акт 14, като строителните дейности се движат с бързи темпове. Тя трябва да бъде завършена през юли. Първите къщи ще бъдат готови в началото на следващата година.

Инвестицията в две жилища - по-добрият начин да сте близо до родителите сиКъща и апартамент в CASA MIA са перфектната комбинация, за да можете да ползвате предимствата на съжителството с баба и дядо