Баловете наближават с пълна сила, мерките малко по малко се разхлабват, а бъдещите абитуриенти таят надежда, че един от най-специалните дни в живота им ще бъде такъв, какъвто го помним от преди пандемията. 

Очаквано, колкото повече дните се изнизват, толкова повече пазарът и модните дизайнери напредват с множеството предложения за избор на тоалет.

Миналата година пловдивските абитуриенти бяха отличници! С много малки изключения, всички бяха намерили точните тоалети, прически, аксесоари и обувки, а дамите приличаха на истински принцеси.

Надяваме се, че и тази година завършващите ще ни подготвят приятни изненади,  с които ще зарадват очите на своите близки и на "публиката" пред хотели. 

Ателиерието продължават да поддържат мнението си, че най-важно при избора на тоалет за бала е той да бъде съобразен с фигурата, а подборът на цвета да пасва с този на косата, на очите и на кожата.

В следващите редове, обаче няма да си говорим за съвети, а ще ви покажем ТОП абитуриетските рокли за 2021 година, по които всички момичета въздишат. Моделите са извадка от световни модни издания и със сигурност ще ви послужат като вдъхновение. 

Женствеността и естествеността са двата фактора, които ще бъдат решаващи през този сезон. Правилно избраната абитуриентска рокля ще помогне да запазите своето страхотно настроение, увереност и чар.

В тенденция са тоалети с минимална сексуалност: без изобилие от съблазнителни кройки и огромни деколтета, а също така и без милиард тежки поли с обръчи, пайети и кристали.

Препоръчително е материите да бъдат свободно падащи и отличаващи естествените линии на тялото, дори и леко прозрачни, което изглежда перфектно в многопластовите варианти, без да натоварват външния вид.

Тренд №1

Пастели, пастели, пастели!

Пастелните цветове ще доминират през 2021 г. Имаме чисто нов цвят за сезона, наречен „Лимон“, но няма да сгрешите, ако изберете розово, мента или нежно лавандулово.

Pia Michi 11281 Dress | MiAmor Boutique, Prom Shop

Тренд №2

Елегантни, секси, изчистени

Елегантните, секси и изчистени рокли ще бъдат продължаваща тенденция за абитуриентски балове 2021. Обожаваме този външен вид, тъй като той е вечен и продължава да бъде актуален. Винаги предсказваме бъдещите колекции, благодарение на уличната мода, например, сатенените къси копринени рокли, които никога не са били толкова актуални, колкото в момента и дават заявка да се превърнат в една от най-големите тендеции за 2021 година. 

Тренд №3

Дантела!

Всяка година наблюдаваме как дантелата става все по-популярна. Тя винаги може да направи и най-обикновената рокля толкова модерна и секси! Предвиждаме, че за балове 2021 акцентът върху дантелите пада върху това, те да бъдат нашити с пайети.Гледайте в тази посока, момичета!

Тренд №4

Блясък и пайети

Пайетите ще блеснат в светлината на прожекторите за абитуриентския ви бал. Те са забавни, крещящи, празнични и украсяват подобаващо всеки силует. Ако търсите минимализъм, тогава по-добре ги пропуснете, но ако харесвате усещането за максимален блясък, то именно пайетите са пътят към него. Дали ще изберете изцяло пайетна вечерна рокля или само няколко украшения, които да допълнят модела, то със сигурност ще привлечете вниманието. 

Тренд №5

Абитуриентски гащеризони

Ако търсите модерен и по-различен външен вид, то ви препоръчваме абитуриентски гащеризон.

Комбинезоните винаги са се считали за елегантно решение и с право. Те са удобни и практични, а освен това е много по-лесно да танцувате, облечени в тях. 

Те са чудесна възможност за абитуриентите, които не искат да носят рокля, но същевременно с това пак да изглеждат като истински кралици. 

Тренд №6

Рокля от 2 части

Все още актуални и все още сладки, абитуриентските рокли от две части обикновено се състоят от дълга или къса пола и кроп топ. Те стъпиха на модната сцена преди няколко години и сме уверени, че ще останат още дълго време.

Официалните рокли от 2 части са младежки и нестандартни, а след бала можете да комбинирате и съчетавате отделните части за различни събития!

Тренд №7

Роклите с отворен гръб са хит на сезона

Роклите с отворен гръб незабавно привличат внимание и изискват да бъдат снимани! Голият гръб е елегантен начин да разкриете малко плът за официално събитие.

Абитуриентските рокли с отворен гръб, стигащ чак до талията, стават все по-популярни. Те се предлагат в много стилове като плат от трико, украса с пайети и разнообразие от цветове, сред които да избирате, включително модерно червено и синьо.

Open Back Prom Dresses Trends 2021

Тренд №8

Роклите, тип русалка се завръщат с пълна сила

Една от най-големите тенденции, специфични за стила през 2021 г., е роклята тип русалка. те са прилепнали в кръста и около коленете, което означава, че стоят еднакво добре на почти всички типове тяло - подчертавайки правилните извивки на правилните места.

Роклите русалка също са и доста удобни, което е повече от печелившо.

Какъв цвят абитуриентска рокля да изберете?

Що се отнася до избора на цвета на вашата рокля, има две неща, които трябва да имате предвид. Първо: какви цветове обичате и второ, какви цветове допълват тена на кожата ви.

Трудно е да сбъркате с класическите цветове като червено, кралско синьо и черно, тъй като тези цветове са вечни. Червеното е примамливо с неговия уау-ефект, който някои от другите класически цветове нямат.

Кралско синият и черният цвят са подходящи за различни официални и полуформални събития, така че ако искате да носите абитуриентската си рокля и след бала, тези цветове са безопасен избор.

През 2021 г. очаквайте да видите официални рокли в светли, пастелни цветове като люляк, лавандула, бебешко синьо и светло жълто, както и ярки цветове като горещо розово или оранжево.

Ако искате да се почувствате смели, дръзки и ярки, тогава червеното, горещо розовото и яркото синьо са привлекателен избор. За нещо по-покорено и неутрално, балната рокля с шампанско или розово злато е зашеметяваща възможности.

eisen stein off shoulder copy

Дългите официални рокли с флорални шарки са забавен избор, ако харесвате цвета и игривостта.

В зависимост от вашите лични предпочитания, тон на кожата и дрес код, носете цветовете, които ще излъчват всичко, което искате да почувствате. Все пак това е вашият специален ден!

Естествената коса се завръща

Правилното сдвояване на прическа-рокля е част от създаването на страхотен външен вид. Крайно време е естествената коса да се върне на мода! През 70-те тази тенденция експлодира и сега най-накрая отново се връща в центъра на вниманието. Естествената коса включва не драстично изменение на естествената текстура на косата ви, а използване на продукти и техники за стилизиране, които подчертават красотата на косата точно такава, каквато е. Това също означава да поддържате цветовете близки до естествения ви, доколкото е възможно.

 

Нюд маникюр

Маникюрът също е от съществено значение, когато говорим за специален повод, а през 2021 г. той е нюд, изчистен и възможно най-близъм до естествените нокти.

Помислете за френски маникюр или най-бледо розовия цвят. За да овладеете този външен вид, може да се наложи да дадете на ноктите си малко любов и грижи, преди големия ден. Особено ако често използвате гел, повърхността на плочката ви вероятно е надраскана и по-тънка.