И този месец пловдивският бизнесмен Владимир Вишански не пропусна да се отдаде на пътуване до нова точка на света, където да се запознае с културата и традициите, които предлага всяка дестинация. Собственикът на Планет клуб, който е известен със страстта си към пътуването, сякаш  с всеки изминал път се зарежда с все повече енергия и нови сили за опознаване на неизвестното и екзотичното.

Този път Владо Вишански се отдаде на дълго пътешествие до Индонезия, където посети островите Бали, Ява и Суматра и успя да се докосне до необятната природа и уникалните традиции, които предлагат уникалните дестинации.

С прекрасни снимки пловдивчанинът запечата своите емоции и успя да ни пренесе в тропическия рай.

Остров Ява е малко по-голям от България, а на него живеят 130 милиона души, което го прави най-гъсто населения остров на планетата. Той се намира между островите Суматра и Бали и се е появил в резултат на вулканични изригвания. Освен това там е най-голямото струпване на вулкани на Земята - цели 22. Освен това там е най-голямото струпване на вулкани на Земята - цели 22.

Владо Вишански не пропусна да посети и най-големия будистки паметник в южното полукълбо и най-голямото единично парче класическа архитектура в целия архипелаг – храмът Боробудур.

Пловдивският бохем е силно впечатлен от енергията, която излъчва това място и споделя, че през 1006 година Боробудур е почти разрушен, след като изригва вулканът Мерапи. В продължение на векове е лежал забравен и погребан под вулканична пепел. Едва през 1815 г., когато сър Томас Стамфорд Рафълс разчиства мястото и разкрива паметника.

Владетелите от династията Сайлендра са построили Боробудур някъде между 750 и 850 година. Почти нищо друго не се знае за ранната история на храма, но шефовете трябва да са наели многобройна работна ръка.

Името Боробудур вероятно произлиза от санскрит и означава „будистки манастир на хълма“.

Владимир Вишански споделя, че преживяването е още по-уникално по залез слънце и допълва, че гледката ще остане завинаги в съзнанието му.  Комплексът включва няколко платформи, разположени една върху друга, украсени с повече от 2500 релефни пана и 504 статуи на Буда. Главният купол, намиращ се на най-горната платформа, е заобиколен от 72 статуи на Буда.

Всеки посетител има възможността да се присъедини и към молитвата на монасите, когато дойде време за пеене и разбира се, пловдивчанинът не пропусна и тази възможност.

С прекрасни снимки Вишански запечата и посещението си на остров Бали, който е истински тропически рай, със своите извисяващи се в облаците вулкани, планински склонове, покрити със стъпаловидно оформени оризови тераси, гъста тропическа джунгла, от която се носи аромата на орхидеи, хибискуси и бугенвилеи, с плажове – черни и искрящи под горещото слънце на север и ослепително бели на юг, галени от топлите вълни на Индийския океан.

Следващата точка, към която се отправи пловдивският бизнесмен бе остров Суматра, наричан още „златният остров”, , заради златните находища във високите му части. Индонезийският остров  притежава едни от най-богатите и разнообразни тропически гори на планетата. Те осигуряват подслон на много редки видове и поминък на милиони хора.

Привлечен от красотите и разнообразните атракции, които предлага, Вишански не пропусна да се докосне до вулканът Синабунг, езерото Тоба, езерото Лаут Тауар и други.

Горите на Суматра са дом на някои от най-редките животни и растения в света. Това е единственото място, където живеят заедно тигри, носорози, орангутани и слонове.