Осми март вече чука на вратата - денят, в който светът отбелязва Международния ден на жената. Това е и денят, в който всички господа имат възможността да покажат на най-близките жени в живота си - своята любима, съпруга, приятелка, майка, баба, леля или дъщеря уважение и любов - нещо, което понякога остава на заден в план в днешното забързано ежедневие.

И тъй като ключовата дума на празника на жената е "красота", ние сме ви подготвили именно такъв материал, в който поглеждаме към онези представителки на нежния пол, които ни вдъхновяват със своите визия, стил и талант. 

Повечето от тях са с добро образование и имат отговорни професии, а други вече са създали и семейства и са станали майки, разбивайки на пух и прах твърденията, че раждането разваля фигурата.  
 
Общото между тях е, че всички те носят титлата "Мис", имат редица постижения в света на модата и красотата и изглеждат ослепително. 
 
Ще празнуват ли на 8 март, кой е най-невероятният подарък, който са получавали за празника и държат ли на специалното отношение в този ден .... пред Trafficnews отговарят едни от най-популярните носителки на короната от град Пловдив и България. 
 
1. Ще празнувате ли 8 март? Ако да, как ще го отбележите?

2. Каква е най-интересната изненада или подарък, който сте получавали за този повод?

3. А как изглежда „подаръкът от мечтите ви”?

4. Какви качества трябва да притежава успешната жена?

5. А какво никога не трябва да допуска, за да бъде уважавана от мъжа до себе си и обществото като цяло?

6. Ако имаше ден на мъжете, как бихте предложили да се празнува?

7. Ако в груповото женско празнуване на 8-и март се стигне до свалка с непознат мъж, ще спрете ли приятелката си?

Вероника Стефанова - носителка на титлата 'Мис Свят България 2017'', с която представи България на конкурса ''Мис Свят'' през 2017 година.

Родната красавица има дъщеричка, която носи името Анжела и в момента заедно със съпруга и са в трепетно очакване на бебе №2.

1. Да, това е един от любимите ми празници, посветен на майката и на жената като цяло, ще си направим семеен женски обяд ,вечерта ще се съберем с приятелки, подготвили сме си сатенено пижама парти.

2. Преди две години мъжа ми имаше пътуване по работа и не го бях виждала много дни, а ми предстоеше раждане и страшно ми липсваше. Без да ми каже че ще се прибере, ме очакваше на мястото, на което се бяхме организирали с приятелки - с цветя и подарък. Не можех да повярвам, че го виждам! Това беше най-прекрасната изненада, която ми е правена за 8-ми март и най-запомнящата.

3. Подаръкът определено е дъщеря ми! Роди се толкова красива, добра, нежна - тя е всичко, за което съм мечтала, а след два месеца ще си имам още една сбъдната мечта - втората ми дъщеря. 

4. Трябва да е спокойна,организирана, любвеобилна,умна,красива и винаги усмихната. Трябва да умее да съчетава много дейности в един ден,на първо място да се грижи за семейството си,за уюта в дома,за бизнеса си,жените сме феномен в това отношение успяваме да се справяме с всичко.

5. Трябва да пази достойнството си и да се държи във всеки един момент от живота си като дама. Когато уважава другите и държи на себе си няма как да се злепостави, така ще спечели респекта на всички.

6. Предполагам, че ще има някой важен мач или състезание с мотори през деня,а вечерта ще си направят парти с музика,уиски и пури. 

7. Не бих я спряла, всеки си има глава на раменете и си носи отговорност за действията, но като познавам себе си и приятелките ми едва ли ще има някой непознат шанс да ни сваля, ние сме жени, които изискваме време и внимание.

Теодора Бургазлиева - "Мис България 2002"

Теодора Бургазлиева завършва колеж по мода и дизайн с две специалности - "Мениджмънт" и "Моден дизайн". На 18.07.2017 г. се жени за бившия автомобилен състезател Симеон Иванов. Двамата живеят в луксозен дом в Ориндж Каунти (САЩ) на брега на океана. През 2018 г. ражда близнаци, които носят имената Ема и Райън.

1. Задължително ще празнувам!! Тази година съпругът ми е в чужбина на празника, но пък аз ще си направя едно виртуално женско парти с приятелки, с шоколадови ягоди и някакъв безалкохолен коктейл, след като приспя децата. ????

2. Моят съпруг. Той се премести в САЩ преди 4 години, в началото на март и на празника заживяхме заедно.

3. Децата ми, цялото ни семейство и приятели, всичките ни близки хора да са живи, здрави и щастливи.

4. Адаптивност, автентичност, постоянство и способност да отстоява и изразява себе си. Себеуважение.

5.  Да не се оставя да бъде моделирана (вътрешно и външно), според изискванията на заобикалящия свят. Да не пренебрегва интуицията си и моралните си ценности.

6. Мисля, че повечето мъже биха се зарадвали на шумен купон, с много алкохол, хубави жени или някакво спортно събитие в тяхна чест. Моят съпруг ще предпочете Мусака и масаж, пред купон. 

7. Зависи до къде се стигне в свалката и дали приятелката ми се е почерпила. Ако е просто размяна на думи, не бих се намесила. По-скоро ,,няма да видя и да чуя нищо” от случващото се. Бих си поговорила на четири очи с нея, в удобен момент. За щастие, не ми се е случвало подобно нещо. Сред приятелките ми има само предани, принципни и лоялни дами.

Нанси Карабойчева - носителка на титлата на Мис България 2013 година
 
Завършила е езикова гимназия със специалност информатика и статистика. Следва в УНСС. Карабойчева е омъжена за волейболиста и национал Добромир Димитров, от когото има момченце, което носи името Матей. В момента младите родители очакват своята втора рожба. 
 

1. За първи път ще съм майка на 8-ми март и определено ще е специален за мен празник. Ще оставя всичко в ръцете на мъжа си и ще се надявам да ме зарадва с нещо, въпреки че той не е много по изненадите и очакванията ми не са завишени - смее се.

2. Чак интересна, не бих казала, че има. Но винаги съпругът ми, където и да е бил по света, в този ден е намирал начин да ме зарадва с цветя или някаква изненада, която е стопляла сърцето ми.

3. Ами тъй като сме с малко бебе и отново съм бременна мога да споделя за какво си мечтая, но определено е нещо, което не би могло да се осъществи (поне за настоящия празник). А именно - много ми се иска (след година, две) да бъда изненадана с някаква романтична екскурзия, като самата дестинация не е толкова от значение, колкото това да бъде организирана изцяло от мъжа ми, тъй като винаги аз се занимавам с тези неща.

4. Жената може да бъде успешна по различни начини. Най-вече е важно кое/кои поприща иска да покори. Успешна жена може да бъде такава в личен план - обръщаща изцяло време и изразходвана енергията си за семейството, щастлива от това да се грижи за него. Успешна жена може да бъде и такава в кариерата, която е покорила и ръководи мъжкия свят.

Но за мен реално баланса между двете би било най-пълното определение за успешна жена, тази, която правилно балансира между семейството и кариерата, като нито едно от двете не страда. Качествата за такава жена може би трябва да бъдат: отдаденост, любов, грижа, находчивост, себеуважение, отговорност и малко егоизъм..

5. Не знам дали има нещо такова, като цяло не съм от хората, които използват често думата “никога”. Но може би да не допуска прекалено големи компромиси със себе си..

6. Може би да си бъде изцяло за мъжете, цял ден или поне вечер по мъжки, както те намерят за добре. С приятели, забавление и без жените да им досаждаме, поне 1 ден. За щастие нямат такъв и ние имаме право всеки ден да ги тормозим. 

7. Не. Ако е свободна и е решила, че даденият мъж й допада, защо да я спирам. Зрели хора сме. И дори в такъв ден, всеки има право сам да взема решения за себе си. Е, ако е продиктувано от грешни подбуди или съответния господин ми се струва крайно неподходящ за нея - определено бих се опитала да я посъветвам.. но до там.

Симона Хорозова - "Мис България-Пловдив" 2020 и „Мис Родопи" 2019

20-годишната пловдивчанка учи бизнес администрация в престижен университет в Германия, а миналата година завърши ЕГ Пловдив с немски език.

1. Да, ще празнувам. През деня ще съм с майка ми, а вечерта ще се почерпим с приятелки. Изцяло женски ден.

2. За 8 март винаги съм получавала цветя. Баща ми всяка година взима един голям букет на мама и по-малък за мен.

3. Не мисля че имам идеален подарък. Разбира се всяка жена харесва да е глезена с различни изненади, но най-много ме впечатляват и най-много се запомнят сантименталните ,подарени с чувство и замисъл неща.

4. Съвременната успешна жена трябва да бъде интелигентна, амбициозна и предприемчива. Тя трябва да бъде поддържана и да може сама да се грижи за себе си.

5. На първо място, за да я уважават другите, жената трябва да уважава самата себе си. Тя трябва да се отнася с околните, така както иска те да се отнасят с нея.

6. Денят на мъжете ще е идентичен с този на жените, но те ще сменят ролите си. Жените ще глезят мъжете си и ще ги карат да се чувстват специални.

7. Не, не бих спряла приятелката си. На нейно място не бих оставила компанията си заради непознат мъж, особено на женския празник, но всеки сам взима решения.

Венцислава Тафкова - Мис България 2020

Венцислава е на 21 години и е студентка в Нов български университет със специалност "Туризъм", а след завършването си смята да продължи да развива бизнеса на родителите си, които са собственици на хотели в Пловдив. 

1. Разбира се, че ще празнувам празника на жената. Какво по - хубаво от това да има все повече поводи за женски събирания с приятелки дали било за 8 март или не?

2. Получавала съм много подаръци, но ще си останат лично за мен. Не е най- важното подаръкът, а с каква емоция и чувства го подаряваш!

3. Подарък на мечтите нямам. Всеки подарък подарен от сърце и с любов към човека би ме направила щастлива!

4. Пример за успешна жена е моята майка. Работеща, независима, класна жена. Развиваща успешно свой моден бранд в продължение на 20 години. Успешната жена трябва да бъде добра майка и добра съпруга , да изисква уважение не само от мъжете, а да буди завист при жените.

5. Една жена сама определя каква да бъде в обществото и с мъжете също! Жената определя това как ще се държи мъжа до нея и ако тя допуска да бъде унижавана, проблема е единствено и само в нея! Една жена никога не трябва да допуска грешката да бъде изцяло финансово зависима от един мъж, защото тогава мъжа губи уважение към нея.

6. Според мен за мъжете всеки ден е празник! На тях не им трябва специален мъжки ден, те постоянно намират как да разнообразят сивото си ежедневие!

7. Моята компания сме млади и необвързани момичета, защо да няма свалки? Сега ни е времето за тези неща. Заобиколена съм все от красиви и умни момичета и няма как да страдаме от липса на мъжко внимание.

Виктория Лазарова -  Мис Гранд България 2021

21-годишната Виктория Лазарова от Пловдив е завършила езикова гимназия “Иван Вазов”. В момента е студент в УНСС, София. Владее английски, италиански и руски език.

В момента тя е в Тайланд, за да вземе участие в третия най-известен световен конкурс за красота „Miss Grand International”.  Вики все още не се е запознала с останалите кандидатки за короната, тъй като всички са под карантина в хотел.

"Прекрасно е тук, хората са изключително усмихнати и добри. Грижат се за нас като с принцеси и по цял ден имаме някакви занимания организирани от тях - тренираме, правим хореографии, снимки, различни видеа. За 3 март нарисувах върху чанта със символа на мира и свободата и с българското знаме, вместо маслинова клонка." - споделя красавицата пред нашата медия. 

1. Ще празнувам под карантина в Тайланд. 

2. На 8-ми март си е традиция да се подаряват цветя, това е нещото, което и аз съм получавала. Клише.

3. Самолетен билет до някое красиво място.

4. Самоуверена, лъчезарна, достойна и незабравима.

5. Ако една истинска дама уважава СЕБЕ СИ, то и другите непременно ще го правят. Не трябва да позволява на никого да ѝ стъпква достойнството.

6. Където и да го празнуват, женското парти винаги ще бъде по-забавно.

7. Много зависи.. Ако тя е трезвена и мъжа ѝ харесва, няма да им преча.

Лора Асенова - „Мис Вселена България” 2019

Лора Асенова има корона, не сваля усмивката от лицето си и носи доброто в себе си. Тя представи България повече от достойно на световния конкурс "Мис Вселена", провел се през декември в Атланта, САЩ, като дефилира с национален костюм, посветен на българската маслодайна роза. 

1. Ще го отбележа с приятелки.

2. Получавала съм много подаръци, всеки специален по свой собствен начин.

3. В настоящата епидемична обстановка най-ценният подарък според мен е нашето здраве. Надявам се да преборим вируса съвсем скоро.

4. За мен успешна е онази жена, която е доволна от себе си. Дали ще има успешна кариера, голямо семейство, ако тя е щастлива значи е успешна.

5. Уважението е едно от нещата, които жената трябва да получава без да дава нещо в замяна. Взаимното уважение е ключът към успешните взаимоотношения.

6. По тяхно усмотрение, нека се чувстват и те специални.

7. Интересен въпрос, но липсват много подробносто около него. Доста често в моята женска компания съм се явявала като гласа на разума, но нека не забравяме, че всеки сам взема решение накрая.