Цветелина Янева седна редом до едни от най-богатите жени в Дубай, а поводът беше представяне на най-новата колекция висша мода на Диор. 

Бляскавото шоу се състоя в понеделник вечер, в Сафа Парк, под голяма палатка в стил цирк, като на него присъстваха тълпа от модни дизайнери от Близкия изток, фигури от социалните медии, известни личности, купувачи, дизайнери и редактори.

Родната изпълнителка, която също стана част от събитието пусна снимки и сторита в личния си профил, а аутфитът й бе изцяло в Диор - тениска с анимал принт, кожен клин, шапка - тип каскет с мрежа и прозрачни силиконови сандали. 

Това беше първото шоу в Дубай за френската модна къща, която първоначално представи своята пролетно-лятна колекция за висша мода в Париж през месец януари.

Представянето в Дубай обаче включваше 15 изцяло нови творения, представени специално за аудиторията от региона. 

Разкошното представяне на лукса в Дубай и сюрреалистичният, футуристичен силует на града бяха идеалният фон за шоуто, а тоалетите са вдъхновени от спомените и представите за цирка на Мария Грация Киури - главния дизайнер на Dior, която също присъства на шоуто.

Публиката остана възхитена от модели в шлемове с пайети, вдъхновени от паметта и въображението на Чиури, свързани с цирка. Dior има история с големия връх, като темата за цирка се появява за пръв път в снимка от 1955 г. и се появява отново под творческата посока на Джон Галиано.

Колекцията от висша мода включваше детайли като „татуиран“ боди костюм, който придаваше образ на цирков изпълнител от викторианска епоха и гащеризон от разноцветни ивици в сатенени ленти и драматично квадратни рамене.

Някои от изявите включваха ринговите блейзери, изчистени ризи и блестящи чорапогащи, достойни за музикалния клип на Бритни Спиърс "Токсик". 

Мария Грация Чиури нямаше да отиде никъде без Питър Филипс - творчески и имиджов директор на грим Christian Dior. Вдъхновявайки се от цирковата тема и преработвайки вида, който видяхме в Париж, всички модели имаха хлъзгави опашки, блестящ тен и розови устни, оставяйки акцента върху черните очи, вдъхновени от пънк културата и клоуните на Пиеро.

Висшата мода представя майсторството в ръчното изработване на облеклата на модните къщи. Тя е на повече от 150 години. Изработените така тоалети са изключително скъпи. Колекциите се представят в Париж два пъти годишно. Могат да си ги позволят само няколкостотин изключително богати жени от цял свят.

Веднага след шоуто, втората половина на палатката се отвори, за да разкрие афтър партито, включващо циркови изпълнители, балансиращи върху макси топки и едноколесни велосипеди. Имаше и щанд за сладкиши, включващ френски макарони,торти, както и бар. DJ пускаха мелодии под неоновите светлини на Dior Parade, докато гостите танцуваха през цялата нощ.