Стотици музиканти, приятели и хора от цялата страна запяха в подкрепа на 28-годишния Димитър от Пловдив, който страда от хронична миелоидна левкемия.

Всички те се включиха в дарителското предизвикателство #ПеемЗаДимитър, което продължава. Голям брой клипчета, с прекрасни изпълнения, заляха социалните мрежи.

Част от добрата кауза станаха Михаела Филева, Андреа Банда Банда, Поли Генова, Орлин Павлов, Тони Стораро, Фики Стораро, Меди Гогов, Софи Маринова, Дариа Симеонова, Ралица Паскалева, Владимир Ампов-Графа, Йоана Темелкова, квартет Ноте, Ваня Джаферович, Крум, Крисия, Ивета, Деси Цонева, Михаела Маринова, Дара Екимова, Мон Дьо, Маги Джанаварова и много други. 

"Вярваме, че песента е най-добрият посланик на милосърдието и емпатията и само тя има силата да достигне до всяко живо същество. Благодарим на всички, които дариха и продължават дарителското предизвикателство #ПеемЗаДимитър!
Времето не спира да ни притиска, затова продължавайте да подкрепяте и споделяте каузата на Димитър. Само чрез вас, той може да остане сред нас!" - пишат в страницата "Да помогнем на Димитър" във фейсбук. 
 

Междувременно, благотворителните инициативи за събиране на средства за лечението на младото момче, стават все повече. Тренировки на открито и във фитнес зали в Пловдив, както и благотворителен пазар са само част от каузите, стратирани от пловдивчани. 

Да продължим да си подаваме ръка! Остава още малко до първата сума, която ще позволи на Димитър да започне лечението в Германия!
 
Цялата сума за трансплантацията и всички съпътстващи процедури е около 784 000лв. Заедно ще успеем!
 
Начините, по които можете да подкрепите Димитър са следните:
 
Чрез PayPal: dim.drumev@gmail.com
Чрез превод по дарителската му сметка
 
IBAN: BG35STSA93000027867463
BIC/SWIFT: STSABGSF
Титуляр: Димитър Крумов Друмев
Адрес: Петко Д. Петков 23, Пловдив, ПК 4000
 
 
Припомняме, че през септември 2018 г. младият мъж чува диагнозата хронична миелоидна левкемия. Започва веднага лечение с тирозин киназни инхибитори, които контролират заболяването, но не постигат желания ефект. През месец януари тази година Димитър започна да изпитва нетърпими болки в главата, придружени с отпадналост и гадене. Посети редица невролози в София, както и спешния кабинет в Токуда и от всички лекари поставената диагноза беше "тензионно главоболие".

Следват 3 мъчителни седмици лечение за "тензионно главоболие", разбира се, без резултат. Докато не се озова отново в болница Токуда, където след редица изследвания се оказва, че Димитър е с бластна криза на левкемията. Спешно е изпратен във Варна за лечение, където е и в момента, и провежда втория си курс на химиотерапия. Следваща стъпка от лечението е трансплантация на стволови клетки в Германия.

Необходимите средства за лечението, съпътстващите го разходи и последващите процедури до момента възлизат на около 400 000 евро - сума, която е непосилна за него и неговите близки без вашата подкрепа. Първоначалната вноска, за да бъде приет в Германия е 207 000 евро и трябва да бъде изпратена в най-кратък срок, за да може да постъпи там веднага след химиотерапията в България. Както може би разбирате нямаме много време.

Димитър е страхотен човек, изпълнен с мечти и огромно желание да пребори болестта за да се върне отново към нормалния начин на живот. Нека му дадем този шанс!

Вълна от съпричастност към 28-годишния Димитър от Пловдив, който страда от левкемияСамо за няколко дни са събрани 112 000 лв.