Повече от месец, певицата Рут Колева е блокирана в малко селце в Мексико. Там няма банки, няма болници, а мястото е напълно изолирано. Местните хора, пък са се направили КПП-та, които пазят с метални прътове в ръка. 

Преди около месец и нещо, в Окую е наложена превантивна карантина, тъй като болницата се намира на 2 часа от селото, а местните жители нямат превозни средства. 

"Аз и още 20 чужденци се оказахме заклещени тук. Планът беше да бъда в Мексико само за няколко дни. В началото на март всичко беше прекрасно, но на 10 ден нещата разко ескалираха и се оказа, че няма как да е върна в Ню Йорк, а всичките ми вещи са там. Наложи се да остана тук, където съм с един малък куфат." - разказва Рут Колева.

Относно мерките за сигурност тя казва, че в момента е забранено да се излиза и влиза в селото. Има дезинфектанти, хората са с маски. Няма заразени с коронавирус към момента. 

Там певицата посрещна и 30-тия си рожден ден.

"В момента уча испански и сега се уча да свиря на пиано и да пиша музика, тъй като се сдобих с един синтезатор. На моя рожден ден се запознах с един местен, който има звукозаписно студио и сега ще бъде моя първи творчески процес на това място. Хубаво е , че човек може да работи дистанционно в такива времена. " - положително настроена е талантливата българка.