Стотици проучвания са доказали, че  българските жени са най-красивите жени на Балканите и едни от най-красивите в света. Родната България попада не просто в челната 10-ка, но и в челната 5-ца на световните класации. Според американците и западно европейците, жените тук са изключително стройни, високи, добре поддържани, и с естествена красота.

Чертите на българката са оценявани наистина високо, и не го казваме, защото си е нашето, а защото това наистина е така. Очарованието, което четем в очите на чужденците, идва не само ,заради родните хубавици, но и заради нашата Родина. Планини, море, уникална природа, ,изменяща се в 4-те сезона, ароматни гозби и фолклор, до който докоснеш ли се веднъж, никога не ще забравиш.

Днес ще ви представим красотата българска в лицето на прекрасницата Вероника Димитрова. Тя е на 20 години и родом е от град Троян. В момента, учи „Хотелиерство и ресторантьорство“ в Университета по Хранителни Технологии в град Пловдив, а в свободното си време обича да чете книги и да пътува.

Все още не сме ви казали най-интересното! Преди броени дни Вероника грабна титлата “Мис Родопи-кралица на киселото мляко”, който се проведе в китното родопско село Момчиловци. Момичето получи 3000 лева и възможност да посети Китай в рамките на Програма за полуляризиране на българското кисело мляко и неговите уникални свойства. Седмица преди това, нашенката получи и още един приз, като стана „Царица на виното”.

Ето какво повече сподели за себе си и своите изяви Вероника Димитрова в интервю пред Trafficnews.bg:

- Как решихте да участвате в конкурса “Мис Родопи - Кралица на киселото мляко?”

 -  По принцип, не бих участвала във всеки вид конкурси. Уважавам най-много тези, чиято концепция е въз основа на българските ни традиции, а този е именно един от тях. В случая обаче, се организира от китайската компания “Bright Dairy”, която произвежда йогурт със закваска на българско кисело мляко. Това е един конкурс, чиято награда наистина си заслужава.

- А как се чувствате като носителка на тази титла?

 - Определено съм щастлива! По принцип, никога не ми е било фикс идея да печеля, понеже както всички знаем, има доста нагласени конкурси и не исках да остана разочарована, ако се надявам прекалено много. Основните ми надежди бяха да бъда от първите четири момичета, тъй като тяхната награда е пътуване до Китай. А на мен ми е мечта от малка да посетя това прекрасно място. Но дори и да не бях спечелила, нямаше да съжалявам, тъй като такива мероприятия те срещат с нови хора, завързваш контакти, които често прерастват в приятелства и създават незабравими спомени. Времето, което прекарахме в с.Момчиловци, за мен не беше просто подготовка за фестивала, но и една приятна почивка в Родопите.

- С кои свои качества мислите, че впечатлихте жури и публика?

 - На първо място, бих казала,  естествената красота, но не само външната, а и вътрешната. Външната красота е преходна и с времето избледнява, докато вътрешната няма как да избледнее, няма как да изчезне във времето и няма начин някой да ти я отнеме. Удовлетвореността от това, че винаги съм себе си и нямам маски ме прави уверена, което допринесе за доброто ми представяне. Именно тези качества, според мен, създадоха добро впечатление.

- Какво ще направите с паричната награда, която спечелихте?

- Със сигурност мисля да я вложа в още една екзотична екскурзия.

- Кога заминавате за Китай и вълнувате ли се?

 - Още няма точна дата, но ще е съвсем скоро - може би идния месец. Разбира се,  че се вълнувам. Това пътуване до Китай е шанс, който не се предоставя на всеки току-така. Нямам търпение вече с момичетата да заминем и да прославим българското кисело мляко на края на света.

- Взимала ли сте участие в други конкурси? Какви?

- Да! През 2016г. спечелих конкурса “Мис Троян” и след това участвах в “Мис България”, където стигнах до Топ 10. Съвсем скоро спечелих и титлата „Царица на виното”, на конкурс в село Старосел. Никога не бях ходила там досега и ето, че ми се отдаде възможност хем да посетя това прекрасно място, хем да е за хубав повод. Този конкурс не е като останалите - да обявят победителка и просто да я окичат с лента и корона. Когато обявиха името ми за „Царица на виното”, знаех, че тепърва трябва да си заслужа наградата, мачкайки гроздето, докато потече вино. В момента, в който влязох в коритото, започнах да играя ръченица и виното веднага потече, та даже менчето преля! И когато започнах да чувам ръкопляскания и викове от публиката, като “Бравоо, това е истинска царица на виното”, вече се почувствах наистина доволна от представянето си.

- Паралелно с изявите на подиума, вие сте студентка в Пловдив. С какво ви специалността „Хотелиерство и ресторантьорство и защо избрахте града на седемте тепета?

 - До последно исках да уча психология, но истината е, че още от малка искам да имам свой ресторант, който сама да ръководя. Затова реших, че ще е по-практично за самата мен, да запиша “Хотелиерство и Ресторантьорство” като специалност, а в свободното си време да чета психологически книги. Вече съм втора година и изобщо не съжалявам, че уча това и то тук. Пловдив е любимият ми град и винаги съм искала да живея там.

- А работите ли?

- Работя още от 15-годишна. Първо, като сервитьорка, после като хостеса, а от година съм в сферата на директния маркетинг. Смятам, че човек трябва да се научи на работа още от по-ранна възраст и когато завърши университет, този опит, независимо в коя сфера е, ще му помогне изключително много в намирането на добра и доходоносна работа.

- Получавате ли подкрепа от родителите си?

- Имам родители, на които съм благодарна, че винаги са  ми били опора, подкрепа и рамо, на което мога да се опра във всеки хубав или лош момент. Те ме подкрепят във всичко и съм истински благодарна на Господ, че са ми живи и здрави.

- Полагате ли някакви специални грижи за външния си вид?

 - Както всяка една, уважаваща себе си дама, полагам известни грижи за себе си. Нямам предвид използването на тон гримове, а по-скоро хидратиращи кремове и лосиони, като в по-голяма част от ежедневието си прекарвам без грим, съвсем гордо и спокойно.

- Мислите ли, че българките напоследък прекаляват с хирургичните намеси?

- По принцип не съм против такъв тип интервенция, стига да е умерено. Аз самата не съм прибягвала до каквито и да е корекции, а и както споменах по-горе, залагам на естествена красота.

- Имате ли половинка до себе си и какви качества трябва да притежава един мъж, за да ви впечатли?

 - Да, имам половинка до себе си и смело мога да заявя, че той притежава всички качества, които търся в един мъж.

- Кое е любимото ви място в България, което ви зарежда и може да посещавате отново и отново?

 - Ако трябваше да отговоря на този въпрос преди 2 години, може би щях да кажа друго, но сега определено отговорът ми е Троян-родният ми град и като цяло Троянският балкан. Всеки път, когато се прибера там, се зареждам с много енергия и позитивизъм както, заради близките ми, така, и заради чистия въздух и красивата природа. Сега,  когато вече не живея там, правя разлика с “големия” град и осъзнавам какво райско кътче е.

- Бихте ли напуснала родината?

- Пътуването и опознаването на нови и различни дестинации определено е част от хобитата ми, но не бих напуснала родината си за постоянно.

- Какви са плановете и целите ви оттук нататък?

- На първо място, да завърша университет с отличие и след това, живот и здраве, както вече споменах, да отворя свой ресторант. Още една мечта, която искам да реализирам в скоро време е да издам собствена стихосбирка.

И едно кратко БЛИЦ интервю:

Първото нещо сутрин, което правя е ... да си отложа алармата

Никога не излизам без ... ластик за коса

Любимата дреха в гардероба ми е ... домашният ми анцуг

Моят стил е ... спортно-елегантен

Най-голямото ми удоволствие е ... шоколадът

Най-вълнуващият човек, когото съм срещала, е ... Краси Радков

Последното нещо, което търсих в Гугъл беше ... прогнозата за времето

Винаги съм искала да ... скоча с парашут