Планирате ли вече своята незабравима и неповторима сватба? Събитието, което се отпечатва в сърцето! Бързаме да споделим, че не е задължително да бъде в събота, както повечето процедират. Една сватба в неделя е стратегическо решение, за което си струва да помислите.

Преди да се залутате в хилядите детайли и задачи, които имате да решите, вижте нашите предложения. Изживейте своята мечтана сватба в неделя, а защо не и на няколко километра от Пловдив!

Правилно от църковна и традиционна гледна точка

През последните години стана много модерно да организираш сватба в събота. Причината е чисто прагматична – почивен ден, наличие на още един след това, без нужда да се ползват отпуски. Истината е, че е прекрасно решение да реализираш сватба в неделя. В миналото това е бил предпочитаният ден от нашите прадеди.
Ако държите на църковен брак, отново сватба в неделя е по-добро решение, защото според християнската религия събота е ден за почит на починалите хора. През 2009 г. се говореше, че венчавки в шестия ден от седмицата няма да бъдат провеждани. Макар това да се спазва в някои храмове, не се е наложило като правило.
Ако все пак обичате традициите и бихте искали да почетете повелите на църквата, най-удачно би било да изберете сватба в неделя.

Повече свободни професионалисти и спокойствие

Един от най-сериозните проблеми, които двойките срещат по време на организиране на сватба, е свободен професионалист, когото искат да ангажират. Не е тайна, че най-добрите сватбени фотографи, диджеи, оператори, фризьори понякога са ангажирани за година и повече напред. Особено в съботните дни.
Ако организирате сватба в неделя, има доста по-голям шанс тези хора да могат да присъстват. Така ще допринесат за вашите пъстри спомени!
Неделя вечер е време за прибиране от почивка и подготовка за новата седмица. Затова е прекрасна идея да се насладите на тържество именно тогава. Ще настаните близките си в по-спокойна атмосфера. Знаете, че принципно хората, които посещават хотели за уикенда, напускат в неделя към обяд. Това ще е времето, в което вие ще се приготвяте за вашето специално събитие, необезпокоявани и спокойни!

Избор на повече хотели

Мястото за сватба също е много важно, защото това е локацията, където ще се запечатат първите ви моменти като семейство. Някои от най-красивите хотели за сватба и ресторанти към тях бързо се резервират в съботните дни и вечери, особено през лятото. Друг минус на това време е, че често настаняването е по-скъпо в най-предпочитаните дни за тържество.
Евентуална сватба в неделя би помогнала да оптимизирате бюджета си, да запазите мечтаното място и да направите всичко точно така, както сте желали. При по-добри условия, в по-спокойна обстановка, краят на седмицата ще бележи вашето ново начало.
А ако търсите красиво място за сватба в Пловдив или околността, може да заповядате в Парк и СПА Хотел Марково. Ще може да се насладите на прекрасната ни ротонда за целта, на зеленина, невероятна храна, удобен хотел за настаняване на обичаните ви хора.

На ваше разположение е и специалната ни лимузина под наем, а ако някои ваши гости са с деца, може да се насладят на детския кът с аниматори. Уморените младоженци и техните гости може да разпуснат в SPA зоната след изпълненото с вълнение празненство.

След една забавна сватба в неделя вероятно ще е нужен отпуск в понеделник. Късата седмица в офиса е нещо хубаво, особено ако причината е толкова специален повод.

Работим за тези безценни моменти – ние и вие!