"Красиви и Работливи" е рубрика на TrafficNews , в която ще гостуват дами, които ще развенчаят мита, че красивите жени разчитат единствено на външния си вид, за да постигнат мечтите си. Представителната и стилна визия е необходимо, но не и достатъчно условие за успеха на една жена. За да си пробие път във все още мъжкия ни свят, тя трябва да притежава още редица качества - да е комбинативна, пробивна, самоуверена, да държи егото си под контрол и да работи при високи нива на стрес. В същото време обаче тя не бива да губи и женските си качества - да е състарадателна, но без сантименталности, да внушава сигурност и закрила, да е енергична и с приключенски дух.

Всеки един човек минава през различни етапи в стоя живот, а един от тях е кариерното развитие. По-голямата част от хората стартират от най-ниското ниво, но с времето и годините биват възнаградени за усилията и труда си.

Стълбицата, по която се изкачва дадена личност, допринася за едно по-добро кариерно и мотивиращо бъдеще.

Венета Дюлгерова работи като специалист бизнес развитие, а всичко започва на шега преди 10 години. Тя обича това, което прави и се чувства истински щастлива и успяла жена. Майка е на момиченце и смята, че възпитанието на детето е вързано с израстването на родителя като личност, но вярва, че дъщеря й трябва да бъде себе си и я учи да бъде самостоятелна.

Наред с отглеждането на дете и професионално развитие, тя има и моден портал в социалната платформа Инстаграм. В нея могат да бъдат намерени модерни за сезона находки като бански, бижута, рокли, тениски, слънчеви очила и много други.

Според Венета, начинът на мислене определя успеха ни в живота и бизнеса, но изключително важен фактор са и хората, с които работиш. Ето какво още сподели пред Trafficnews Венета Дюлгерова:

- Разкажете ни за професията си? Как минава един ваш ден?

- Работя като специалист бизнес развитие за водеща марка продукти за коса. Работният ми ден може би е мечтата на всяка жена - работя с най-добрите фризьори в страната. Всички те са изключително модерни, имат ми голямо доверие, винаги са усмихнати и някак си работата, която вършим заедно ни се получава от самосебеси, като естествен завършек.

-  Как решихте, че това е вашата професия и как започна всичко?

- Всичко преди 10 години започна на шега! Работех в бизнес сектора с корпоративни клиенти и в момента, в който бях прочела обявата за работа не бях доогледала, че става въпрос за професионална козметика, а не тази, която е в магазините. След това нещата се случиха изключително бързо - влюбих се във фризьорите като темперамент и в продуктите като резултати. Нямам идея дали знаете, но тук се ражда модата - дизайнерите правят колекциите си, стилистите допълват визията, след това е модният подиум, откъдето тръгва тренда и чак след това се произвежда всичко за масовия пазар. Това, да съм там, където се ражда новото "модерно" ми е голямо вдъхновение и до ден днешен.

- Какво ви помогна да пробиете в тази сфера?

- Интересното е,  че не съм целяла да пробия. Мога да кажа, че обичам клиентите си, повечето от тях са ми изключително близки и всекидневно влагам всичко, което знам и разбирам. Някак си, моите знания за това как се прави бизнес и пари допълват техния усет за красивото и резултатът е налице.

- Какви качества трябва да притежава една жена, за да бъде добър търговец?

- Да може да работи с цифрите, с любов към това, с което се занимава и не на последно място просто да е щастлива.

- Разбирате ли се с шефовете си и колектива?

- Имам супер големи приятели в колектива и мога да кажа, че се допълваме перфектно. Това според мен е ключово във всяка една структура, защото ако клиентът вижда, че на едно място са събрани хора с различни умения, водени от желание да си свършат максимално добре работата, те придобиват невероятно доверие към самата фирма.

- Как успявате да съчетаете натоварения си график с отглеждането на дете? Имате ли мъж до себе си?

- Дете и кариера за мен са нещо напълно постижимо. Дъщеря ми е изключително самостоятелна! Оставям я да следва поривите и желанията си, защото вярвам, че човек трябва да бъде себе си. Мъж - да. Той е прекрасен и някак си успява да бъде до мен точно в моментите, в които имам нужда, подкрепя ме във всяко мое начинание и съм много щастлива.

- Важен ли е външният вид и стайлингът на една жена, за да успее?

- Външният вид? Разбира се, че е важен! Живеем в свят, в който външния вид определя как те приема обществото, но държа да отбележа, че само с него, според мен, не става. Една жена трябва да е много повече от един външен вид. Образът е цялостен - маниери, образование, умения, обща култура, любов към живота и мечти.

- Какво е първото нещо, което правите сутрин? А след като се приберете от работа?

- Сутрин - ставам рано, правя си кафе, пия го бавно и си правя план за това как да мине денят ми. Времето ми след работа обикновено минава бързо - вечеря на любимо място, гости вкъщи или просто имам нещо друго за вършене.

- Какво правите в свободното си време?

- В свободното си време обичам да пътувам и се стремя да ходя на колкото се може повече нови места.

- Кои са любимите ви места за почивка?

- Любимите ми места за почивка са там, където са любимите ми хора - детето ми, мъжът до мен, приятелите и семейството ми.