Над 10 000 души от всички краища на България станаха част от прощалния концерт на култовия гръцки изпълнител Василис Карас, с който той отбеляза и 40 години на музикалната сцена.

Голямото събитие се състоя снощи в най-голямата зала в България "Арена Армеец". 120 банкетни ВИП маси бяха разположени точно срещу сцената, а гледката от трибуните наподобяваше пищно бузуки парти. 

Сред гостите беше и човекът-глас Тони Стораро, който е добър приятел с Василис Карас и често споменава, че именно той е неговият идол. 

Пищното шоу започна с трима подгряващи изпълнители, които нажежиха обстановката и накараха публиката още повече да тръпне в очакване под светлините на прожекторите да излезе гръцкия феномен Василис Карас. 

Младите звезди изпълниха куп познати гръцки песни, сред които такива на Константинос Аргирос, Никос Вертис, Мазонакис и на незабравимия Пантелис Пантелидис, песните на който предизвикаха бурни овации от страна на публиката. 

След това залата се огласи от ритми на сиртаки и зайбекико, които бяха представени от група танцьори. 

С гръмки ръкопляскания и бис от българските фенове, след броени минута на сцената излезе ТОЙ - Василис Карас, който още с първата песен накара всички да настръхнат от неповторимия му глас. 

Излизането на Василис Карас може да видите след 3-тата минута от видеото

Бенд бе строен зад изпълнителя, а атмосферата на концерта по нищо не се различаваше от тази в южната ни съседка. 

Многобройната публика танцуваше, пееше и ръкопляскаше на неостаряващите хитове на гръцкия изпълнител, а карамфили безспирно летяха във въздуха.

Не след дълго Карас повика на сцената своя приятел и колега Тони Стораро, с който запяха в дует и си удариха силна прегръдка. 

Публиката изпадна в същински екстаз и на големия хит "Fenomeno", на която гръцката легенда съблече и хвърли сакото си, което попадна в ръцете на най-големия късметлия. 

Това бе една от паметните вечери в живота на феновете на Карас, защото всички знаят, че той никога не оставя гостите си разочаровани.

По този грандиозен начин 64-годишният гръцки певец избра да се сбогува с публиката си у нас, а за финал помаха най-сърдечно на всички, показвайки, че България му е много на сърце.