Маскарадът за Хелоуин стана повод много от родните особи да се въплатят в различните приказни и страховити образи. Въпреки че празникът не е български, той става все по популярен и е възприеман не толкова като католическия ден на Вси светии, а като един ден, в който имаш възможността да се гримираш и облечеш така, както никой друг път. 

Изкуствена кръв, черно було, разноцветни лещи, колоритни цветове по лицето и косата са само малка част нещата, които правят външния вид забележим и атрактивен. 

Популярни български личности също не пропуснаха да се маскират, а по-голямата част от тях се довериха на професионални гримьори за своята визия. 

Вижте ги:

Николета Лозанова

Тази година Ни Ло избра доста по-семпла визия, в сравнение с предходната 2018. Бившата плеймейтка сподели няколко фотоса в личния си профил, които крещат "Блясък". Тя позира на фона на диамантена стена, на лицето си има маска от сребърни кристали, а оскъдното й облекло включва малка черна рокля от тюл. "Осветете и най-тъмната си фантазия." - написа тя.

Дъщеря й Никол, пък избра да влезе в образа на "Господарката на злото", самоче в мини вариант. 

Венелин Кондаков

Топ фризьорът и близък приятел на Лозанова - Венелин Кондаков също събра погледите с визия ала "Iron Man". Талантливият стилист, услугите, на който ползват Филип Плейн и половинката му, боядиса половината от лицето си със златна боя, наподобяваща метал. За да бъде още по-ексцентричен, той добави светли лещи в ледено син цвят. 

Азис и Светлана Гущерова

Вдъхновени от най-романтичния филм за всички времена “Хубава жена” с участието на неповторимата Джулия Робъртс кралят на поп-фолка Азис и новата му най-добра приятелка Светлана Гущерова решиха да накарат последователите си да се усмихнат и се потопиха в 90-те.

"Най- лесно е да се нацапаме с грим, да се намажем с изкуствена кръв и да се престорим на плашещи и страшни.Не, ние не искаме това! Нашата представа за този празник е ето това. Усмивки, романтика и въздишки по отминали времена." - гласи текста към снимките. 

Гери-Никол

Tази година певицата Гери-Никол се превъплъти в ролята на мистериозната Дама Пика, която всички викаха като деца със специален ритуал, a след това не можеха да заспят, треперейки от ужас, че може да ги убие или да им отреже косата. 

Галена

"Само когато спим сме кротки..." - това написа звездата на Пайнер за своя образ. Тя се появи на Вси Светий като розова пантера с черна... не панамера, а мерцедес. Лицето си покри с колоритна цветна маска, а тялото с латексов бебешко-розов гащеризон. 

Джулиана Гани и Илиян Найденов

Джулиана Гани избра грим стил Ледената кралица. Сребърни краища на косите, сиви лещи и множество камъни по лицето създаваха студения образ. Нейният годеник - фитнес инструкторът Илиян Найденов избра типичен грим за празник - бяло лице с черни контури. 

"За хармония в семейството е важно да намериш същата откачалка като себе си... и да му разясниш подробно, че ще му счупиш главата ако реши да бяга! Мислиш ли да възразяваш на лудото мамче, Найденов!?" - пише Джулката. 

И двата макиажа са дело на талантливата гримьорка Десислава Стоянова, която повече от нас познават като Дейзи. 

На нейните ръце се довери и певвецът Крум.

Миглена Каканашева-Мегз и Румен Рончев

"Аз съм българка, но и католичка. Завърших хуманитарната гимназия в Пловдив, която е еталон за профил история и литература, но после взех висшето си образование в Англия с модерната специалност психология. Изкарвам си парите основно от влиянието, което имам в социалните мрежи и имам риалити за инфлуенсъри. Но в същото време съм производител и работодател в България. Ежедневно се вдъхновявам от чужди тенденции и течения. Но се прекланям и обичам с цялото си сърце нашите традиции и обичаи. Избрала съм да живея в България, но искам да пътувам, да се уча и да опознавам света.
Затова днес на чуждия празник “Halloween” и в навечерието на един от най-светлите родни празници “Денят на народните будители” искам да ви споделя, че не разбирам защо на този ден винаги има разцепление с привкус ала - “който празнува не е истински българин и не почита родното”. АЗ ИСКАМ И ДВЕТЕ. Новото влиза все по-силно в живота ни и това да го приемем и да се развиваме с него е страхотно. Това, обаче, не означава да забравим историята, традициите си и онези, които дадоха живота си, за да имаме ние бъдеще. Аз лично искам да градя това бъдеще с най-доброто от чуждото и нашето" - написа Каканашева и сподели кадри, на които с любимия й са облечени в традиционни български косюми. 

Цветелина Янева

Гласовитата изпълнителка също избра интересен костюм, който гарнира с черни очила, тип маска и прозрачни остри обувки. 

Нина Добрев

Актрисата е заложила на доста семпла визия, като причината за това е, че се е преобразила на модерната изпълнителка Били Айлиш.

Преслава

Певицата задава въпроса пакост или лакомство, като за своята Хелоуин визия е заложила повече на компютърна обработка, отколкото на грим. Визията й е от последното й видео, което е съвместно с певеца Галин. 

Биляна Лазарова

В образа на цената котка влезе певицата и актриса Биляна Лазарова - Биляниш. Тя застана пред обектива облечена в черен кожен костюм и маска от същия материал. Впечатление правят и кърваво-червените й устни. 

Джулия и Кристиан Кирилов

Фолк певицата Джулия и Кристиан Кирилов, които съвсем скоро минаха под венчило се премениха като Червената шапчица и Лошия вълк. Оказа се, че освен глас, звездата на Пайнер притежава и друг талант - добра е в рисуването, тъй като грима на двамата е изцяло нейно дело. 

Ваня и Евгения Джаферович

Бившият футболист пише, че е време да се свалят маските, като неговата е тази на Жокера. Съвсем тематично. Гримът е дело на съпругата му, Евгения. От своя страна тя заложи на къса, черна перуга и жълто-кафеви лещи, държейки в ръцете си чаша с образа на зловещ клоун. В коментари, нейните последователи отбелязаха, че тъмния цвят й отива повече от русото.

Джино Бианкалана и Кристиaна Кънева

Джино Бианкалана и жената на сърцето му Кристиана Канева също събраха погледите с естравагантни костюми. Той се маскира като Карибски пиран, а тя като секси полицайка.

Сузанита

Пловдивската дива Сузанита се дегизира като "Принцесата на Сатаната". Така описа самата тя своя образ към кадрите, които публикува. Скандалната ученичка е обляна в кръв и облечена в оскъдно черно облекло, държаща табела "Опасност". 

Емануела

Певицата се появи на участие с рогата от "Господарка на злото" и черна дълга рокля с няколко щампи на рози.

Ани Хоанг

Певицата показа ефектен грим, който предвид фона зад нея, най-вероятно или е правила сама или е филтър на някое от приложенията за обработка на снимки.

Ая Борчева

17-годишната Ая Борчева, която носи титлата "Lady Bulgaria" 2019 избра визия на красива вампирка от кралско потекло. Освен кръв по лицето си, тя заложи на пера, дантелена ръкавица и шапка. 

Моника Валериева

Скандалния модел Моника Валериева, която вчера официално прие исляма, не маскира лицето си, но облече светло червен тоалет, състоящ се от дълга пола и ултра късо бюстие, дело на певицата и нейната приятелка Андреа. Валериева отново получи и огромен букет от рози, но този път обляни в кръв. 

Мона Недева от "Революция Z" и поп фолк певицата Дебора се маскираха заедно с бебетата си, а Александра Петканова сподели колаж отпреди година, когато Габриел бе още в корема ѝ и от тази година, когато момченцето е вече на 9 месеца. Биляна Йотовска и поп фолк певицата Емилия показаха порасналите си деца. Славена Вътова включи цялото семейство в маскирането.