Чудите се къде да прекарате петък вечер? Лятото започна, а с него се поставя началото и на големия брой интересни събития. Заявка за топ събитие на този сезон дава един от най-посещаваните и луксозни хотели край Пловдив - Парк и СПА хотел Марково.

Този петък, 15 юни,  любителите на хубавата музика, класните вина и вкусната храна ще имат възможността да станат част от голямо събитие, което обещава незабравими емоции и много настроение.

Специални гости на партито ще бъдат талантливите Катaлина Суреда и Дина Тахтаджиева, които ще напълнят сърцата на всички гости с виртуозни изпълнения на роял и цигулка. Тяхната изява ще бъде в две части от по 20 минути, като през това време ще се пази тишина и няма да бъдат приемани поръчки от ресторанта.

Началото ще бъде дадено точно в 19:30 часа, а самото представление ще започне 30 минути след това. Елегантният ресторант „Belle vue”  ще затвори врати в 20:00, когато започва първото изпълнение на момичетата.

Всеки, който иска да посети събитието може да го направи само с предварителна резервация на телефон: 0884 666-696.

Другата специална изненада на вечерта ще бъде добре познатият вокалист на групата D2 – Дичо. Култовият изпълнител на парчета „Нека с теб”, „Дух”, „Така ми е добре” ще направи партито още по-приятно и забавно. 

Водеща на уникалното събитие ще бъде Патриция Пъндева, която играе в "Боряна" и е притежателка на много награди в театралното изкуство.

Катaлина Суреда дебютира като солист на 16-годишна възраст с концерт за цигулка на Max Bruch със Симфоничния оркестър на Палма де Майорка. Каталина е много активна и в камерната музика.

Още на 18 години, Кателина Суреда добива титла за преподавател по цигулка във Висшата консерватория по музика "Liceu de Barcelona". Непосредствено след това се премества в Австрия, където завършва мастър клас при изключителния педагог - Maighread McCrann и мастър по камерна музика с преподавател - Chia Chou. И двата мастър класа завършва с отлична диплома в Universität für Misil und Darstellende Kunst Graz.

Каталина е била концермайстор в Младежкия национален оркестър на Испания, където записва като солист "Capriccio español Op. 34" от Римски Корсаков. В продължение на 5 години е част от престижния Gustav Mahler Jugend Orchester.

Била е първа цигулка във Филхармоничния оркестър на Малага и в Опера de Scheidegg, Германия. Тя е била и концертмайстор Европейския оркестър в Берн, Швейцария и Симфоничния оркестър в Euskadi.

От 2014-2017 г. е в Симфоничния оркестър на Виена. В продължение на своята кариера е концертирала в: "Musikverein" - Viena; "Concertgebouw"- Amsterdam; "Royal Albert Hall"- London; "Carneggie Hall"- New York; "Teatro la Scala"- Milán; "Teatro Colón"- Buenos Aires... с диригенти от първа линия: Antonio Pappano, Kent Nagano, Sir Colin Davis и много други.

През 2008-та години създава "Trio Colombram", с който реализира концерти в Австрия, Унгария и други.  Член на "Trio Tríptic" и формира дуо с българската пианистка Дина Тахтаджиева.

Инструмента, на който свири Каталина Суреда, е от 1719 години, направен от Carlo Antonio в Milán.

Младата българска пианистка Дина Тахтаджиева е имала свои рецитали в България, Испания, Белгия, Австрия, Франция, Германия и USA.

Имала е концерти на фестивали като: Passau- Münich; Pau Casals-Girona; Chopin-Valldemossa, West Palm Beach-Florida и други.

Има над 15 награди в национални и интернационални конкурси по пиано, между които първа награда за интерпретация на испанска музика в VII Конкурс за Пиано "Ciudad de la Línea"; втора награда на конкурс "Juventudes musicales de España"; конкурс "Моцарт" в Salzburg и други.

Нейният музикален път започва още на 4 годишна възраст в България. Завършва с отличие Висшата консерватория в Badajoz с преподаватели Ángel Sanzo, Ireneusz Jagla и Марияна Гюркова. Своето академично образование завършва в Universität Mozarteum, Salzburg.

Участва в редица концерти на "Joven Orquesta Nacional de España", а в момента сътрудничи в Националния оркестър на Испания.

През 2010 година участва като солистка с концерт на Равел, сол мажор, със Симфоничния оркестър на Галисия в Аудиториум в град Леон.

Освен като концертист, тя упражнява  интензивно работата си като педагог. През 2012 година основава музикален център в Палма де Майорка, където е директор и преподавател по пиано. От 2014 е и преподавател по пиано в Real Conservatorio de Música de Madrid. Има много рецитали в камерната музика заедно с цигуларката Кателина Суреда.

Обслужване с вежлива и топла усмивка и специалнo внимание към всеки гост обещава невероятния персонал на ресторант "Belle Vue". Поставете едно добро начало на идните пролетни дни и се отпуснете в елегантната феерия от топли цветове и приятна музика в просторната зала на ресторанта, който предлага и прекрасна гледка към града на седемте тепета, която отнася всеки до звездите.