Парад на красотата - така може да бъде описано едно от най-бляскавите събития на годината Code Fashion Awards 2019, на което бизнес и модният елит на страната заблестя в дрес код Black & Diamonds и се потопи в света на модата.

Официалната церемония се състоя снощи от 20:00 часа в зала "Sofia Grand" на хотел "Маринела". Още на входа, гостите бяха посрещнати от два черни руски териера, които събираха погледите с диамантени корони на главите си. 

Вечерта започна с уелкъм дринк във фоайето на хотела, а ВИП персоните позираха пред обектива на специално направена за събитието звездна стена. 

Приятна амосфера създаваха вълшебни изпълнения на арфа.

Дизайнери, модели, певци, инфлуенсъри и блогъри се събраха, за да уважат събитието и да разберат кой ще си тръгне с бляскавата статуетка на Code Fashion Awards. 

Един месец България гласува за своите фаворити в 20 категории, като тази година своя вот са дали почти 27 000 потребителя.

Всички номинирани са избрани на база проучване на модните събития, активностите в социалните медии, участията в модни форуми ,рекламни и социални кампании и успехите и постиженията на номинираните през годината.

Гостите, които можеха да присъстват на церемонията само с покани заеха своите места на ВИП маси и се насладиха на елегантна атмосфера, кралски декор, lуксозен и изискан кетъринг от Captain Cook и ароматни гаражни вина от Better Half .

Всички те бяха спазили дескода на събитито "Черен диамант", с изключение на Мис България 2017 година - Тамара Георгиева и свекърва й - бизнесдамата Катя Роуз, които се появиха облечени с рокли в еднакъв десен на марката "Versace". 

Част от бляскавата церемония станаха още поп дивата Гери-Никол, Александра Петканова, но без компанията на съпруга си Дани, Ива Екимова, дизайнерът София Борисова, певицата Ванеса, с псевдоним "Малката", Мис България 2019 - Радинела Чушева, Мис Плеймейт 2019 Михаела Тодорова, която бе в компанията на култовия плейбой Христо Сираков, една от най-красивите и емблематични „Мис България” Наталия Гуркова, повелителят на модата от Пловдив Панче Димитриев, певицата Диона, която прекара вечерта в компанията на талантливия дизайнер Фатих Осман, модният коафьор Борислав Сапунджиев – Урсула, Илияна Алипиева, Мая Антова, Никол Червенкова, Иван Динев - Устата, топ гримьорът Цецо Андреев, който бе на една маса с красивата Петя Стоянова, по-известна като Пенелопе, стилистът Ивайло Колев, Любен Дилов-син, Златка Димитрова, скандалната Нора Недкова, която само преди дни се прибра от Дубай, певецът Вензи (VenZy),  Елена Тихомирова, братя Диневи, проф. Любомир Стойков, Цвети Разложка, Мира Mатеева, както и още куп стилисти, модели и дизайнери. 

Официалната церемония откриха водещите на събитието Елица Стойчева и Зорница Вълкова, а след това на сцената се качи съсобственикът на Code Fashion - самата Мария Бонева. Именно тя обяви и специалните награди за специален принос към българската модна сцена. 

Гостите се насладиха на колекциите на няколко модни марки, представени от популярни български модели, сред които пловдивчанката Габриела Топалова. Певицата Боряна Баташова, пък накара публиката да настръхне с изпълнение на песен "Повей ветре" на голямата Паша Христова.

Ексклузивни тоалети от Antony Langountin подчертаваха бижутата, докато на сцената се вихреше музикално шоу с участието на Манал Ел-Фейтури, Николета Хайтова - флейта и Мария Василева - виолончело. 

Светски личности раздаваха статуетките от сцената на зала Sofia Grand, сред които Мира Матеева, Павел Цветков,  Ето и кои са победителите в отделните категории: 

"Моден блогър/влогър на годината" -  Александра Богданска-Петканова

"Моден коафьор на 2019" - Ивайло Колев, който благодари на своята баба, която е починала наскоро и той посвети тази награда на нея, като сподели, че тя е била единственият човек, който е повярвала в него. 

"Моден гримьор на 2019" - Цецо Андреев, който благодари на своята близка приятелка Златка Райкова, която го е открила като гримьор и разкри, че неговата кръстница е измислила прозвището му "Майсторът на четките".

Пловдивчанинът и любимец на Инстаграм феновете Панче Димитриев добави втора статуетка за "Трендсетър на годината - мъж" в колекцията си от награди.

"Трендсетър на годината - жена" - Гери Никол

"Моден инфлуенсър на годината" - Златка Димитрова

"Посланик на модата" - Астари Разджид

"Модел на годината - жена" - Грета Жекова, от модна агенция "Ивен Фешън"

"Модел на годината - мъж" - Виктор Димитров, от модна агенция "Visages"

 

"Най-добър дизайнер в категория авангардна мода" стана Албена Александрова - Рошавата Гарга, която бе представена от своето рекламно лице и две момчета с трогателно послание.

"Бързо развиващ се дизайнер/бранд" - Никол Червенкова.

"Най-добър мъжки моден бранд на годината" - Agressia

Стилист за втора поредна година е Стоян Апостолов - Стоянски

Моден Фотограф е Костадин Кръстев - Коко

Награда за "Модна корица на годината" спечели списание DIVA с корица, на която сияе Славена Вътова.

"Най-добър дизайнер висша мода" - Mira Vision

"Най-добър бранд в категория Ready-to-wear" - Imane

"Световен бранд представителство на годината" - PAP| DSQUARED2

Статуетката за "Булчинска мода" бе за неповторимата София Борисова, на която се падна честа да сложи край на церемонията с приказна колекция, създадена специално за събитието.