Бионсе направи дарение от 6 милиона долара в подкрепа на психичното здраве на борещите се с коронавируса на първа линия медици, както и за други инициативи по време на епидемията.

В свое изявление в профила си Бионсе заяви, че психическите тежести се ускоряват за хората, които нямат достъп до основните нужди по време на кризата.

Певицата си партнира с фонда за подпомагане #startsmall на основателя на Twitter Джак Дорси, за да направи дарението на Националния алианс за психично здраве, Калифорнийския университет в Лос Анджелис и местните организации в общността, работещи за подобряване на психичното здраве. 

Тя също така подкрепи редица благотворителни организации, предоставящи тези нужди, включително храна, вода, препарати за почистване, лекарства, маски за лице и предмети за лична хигиена.

Бионсе изказа своята позиция с думите: „В нашите големи градове афро-американците имат непропорционално голям брой работници в тези незаменими професии и те ще се нуждаят от психично здраве и лични уелнес грижи. Много семейства живеят в недооценени райони в домове, които затрудняват практикуването на социално дистанциране. Общностите, на които вече липсваха средства за образование, здравеопазване и жилища, сега са изправени пред тревожни проценти на зараза и смърт. И тези общности нямат достъп до тестване и справедливо здравеопазване."

Миналия уикенд тя даде подкрепа на афро-американските общности по време на концерта One World: Заедно у дома.

Тогава тя каза "Ние сме силно засегнати от тази криза ... Този вирус убива чернокожите  с тревожно висок процент тук, в Америка. Това са безпрецедентни времена и ще са необходими нашите колективни усилия, за да направим промяна.“

38-годишната певица по-рано похвали „истинските герои“, които „правят най-истинската жертва, за да бъдем всички в безопасност и здрави“.