Абитуриентски балове 2021 наближават с пълна сила и изглежда, че настоящата ситуация по никакъв начин няма да успее да отнеме жаждата на очите за красота, блясък и лукс. 

Стотици дванадесетокласници вече отправиха своите покани за бала към класните си ръководители и нетърпеливо тръпнат в очакване да чуят последния училищен звънец. 

Наред с онлайн учението, бъдещите абитуриенти не изостават и с подготовката за празничния ден, като вече доста от тях са готови с избора на тоалет и броят дните до месец май. Други обаче все още са в търсене на своята перфектна визия и се нуждаят от доза помощ, за да могат да изглеждат като от корица на списание. 

Е... именно тук на помощ идват модните дизайнери - хората, които имат поглед и върху най-малките детайли в облеклото и гарантиран блестящ финал.

В днешното интервю за топ трендовете при абитуриентките 2021 ще си говорим с пловдивската дизайнерка Паци Парапанова.

Според нея, нежността, женствеността и естествеността са трите фактора, които ще бъдат определящи за абитуриентските рокли този сезон. Правилно избраната абитуриентска рокля ще помогне да се запази страхотното настроение, увереност и чар.

Парапанова е категорична, че от съществена важност са изборът на силует, както и подчертаната талия. На мода ще бъдат сатенът, коприната и множеството пърхащи тюлове, които изглеждат перфектно в многопластови варианти, придаващи лекота, без да натоварват външния вид.

Рокли в стила на малката русалка, гръцки стил и прав А-силует продължават да бъдат хит при абитуриентските рокли 2021.

Ето какво още ни разказа, в интервю за Trafficnews Паци Парапанова:

- Има ли вече поръчки за абитуриентски тоалети, предвид объркващата ситуация в момента?

- Въпреки извънредната епидемична обстановка и демотивацията на хората да вървят по стъпките на модата в условия на пандемия, като по традиция записвахме абитуриенти още от миналата година.

- С какво са свързани предпочитанията на бъдещите абитуриентки тази година?

- Като цяло, момичетата в днешно време са със “сверени часовници”. Знаят какво искат и по специално тези, които предпочитат работата ми, знаят какво мога да им дам. Близки са до моята гледна точка. По-голямата част проявяват голяма доза симпатия към роклите с гол гръб. Други предпочитат да наблегнат на голите рамена, а трети идват просто пристрастени към черния цвят.

- Разкажете ни за актуалните модни тенденции за Балове 2021? Кои са цветовете, материите и кройките, които ще властват?

- Обемните бални рокли с кринолин просто ги забравяме и заменяме пищноста им с наслояване на тънки материи, шифон, коприна, нежен тюл... Важно е талията да в подчертана! Черната рокля украсена с щраусови пера със сигурност ще придаде елегантност и загадачност. Бялата рокля с ръчно нашити елементи в златисто или сребристо също ще стои прекрасно.

Русалка, няма как да избягаме от нея и тази година. Искам да отбележа, че този остарял силует се преражда изработен от нови материи. А- силуета е категорично на мода, сега и завинаги! Мисля, че никога няма да слезе от модния подиум. Тази година ще е много актуален небесно синият цвят, но той е подходящ за момичета с черни или сини очи. Русите коси също много добре се съчетават с него, придаващи ангелско излъчване...

- В какъв интервал варират цените на абитуриентските рокли тази година?

- Всичко зависи от материалите и сложността на модела. 

- Как трябва да изглежда перфектната абитуриентка през вашата призма?

- Не веднъж съм казвала, че за мен най-красивата абитуриентска рокля е тази, която подчертава младостта, нежността и женското очарование. Нека да не вярваме във всеобщата илюзия за красиво, а да се погледнем в огледалото и да му се доверим!

- Роклята, която вече е напълно демоде е…

- Роклята, която вече е напълно демоде е тази, в която не се чувстваш удобно и уверено.

- Традиционното или екстравагантното е по-добрият избор за тоалет за бала и важно ли е силуетът на роклите да се подбира внимателно спрямо фигурата?

- Изборът на силует е най-важния момент. Насочим ли погледите си в правилната посока, блестящия финал ни е гарантиран! Дали ще се спрем на традиционно или екстравагантно, зависи от това каква е нашата природа по принцип. Ако сме семпла личност, не бива да залагаме на нестандартен външен вид, за да изпъкнем. А тези, които искат да се появят с по колоритна визия, трябва много внимателно да подберат акцента и това дали той ще падне върху аксесоарите или върху роклята... В противен случай, рискуват да изглеждат като човек, отиващ на маскен бал, а не на абитуриентски!

- Какви са аксесоарите и обувките, които се комбинират перфектно с официален тоалет?

- Най-важното правило, което е добре да запомним е, че цвета на обувките винаги трябва да допълва цвета на роклята, а не да се конкурира с него. Бижутата трябва да бъдат хармонично комбинирани както с облеклото, така и с косата и грима.