И тази година балната вечер на ЕГ "Пловдив" украси отново с младост, стил и настроение центъра на град Пловдив. Във вчерашния ден, абитуриентите от Английската заредиха с положителни емоции всички минувачи покрай Новотела, където се състоя голямата вечер. 

Най-зрелищно обаче бе появяването на 12И клас. Въпреки че бяха последни, стилни дами с галантни господа излязоха вкупом от огромна лимузина, броейки неуморно от 1 до 12. 

Погледите на всички присъстващи се насочиха към атрактивните абитуриенти, които освен всичко останало впечатлиха и с тоалети като за "Оскарите".

Мъжката половина заложи на спортно-елегантни костюми, а дамите на шармантни дълги рокли. Някои от тях избраха класическото черно, докато други се спряха на светлата гама. 

Една от красавиците на ЕГ "Пловдив", пък предпочете екстравагантна къса рокля в бледо розово, покрита с щраусови пера. За още повече разкош, към аутфита си абитуриентката добави сандали в златно, елегантни очила и ефектен шал, който бе вързан на ръката и.

Не по-малко щастлива бе и класната ръководителка на 12И клас - г-жа Лидия Василева, която пожела на любимия си клас попътен вятър и никога да не се отказват от мечтите си. 

Изключително трогателен бе и начинът, по който задружният клас покани своята учителка на бала. Дванадесетокласниците успяха да трогнат до сълзи г-жа Лидия Василева с изненада след залез слънце, прожектирайки й мултимедиен клип на стената на блока, в който живее. 

Едно е сигурно - усмихнатите млади хора се забавляват, а и със сигурност пътят пред тях ще е успешен и запомнящ се. По-голямата част от кандидат-студентите на 12И клас са се насочили към медицината, а веднага щом изпитите минат заминават за Слънчев бряг, където ще дадат подабаващ старт на лятото и ще си подарят заслужената доза купон.