След материал на TrafficNews.bg кученцето, което бе изгубено в района на стадион „Христо Ботев”, вече си е у дома! Неговата стопанка се свърза с редакцията ни след като познала домашния си любимец в статията, но за огромно съжаление вместо по телефона тя да звучи радостно, предпочете да започне разговора с думите: "Къде ми е животинката, какъв е този магазин? Веднага ми кажете, за да си го взема!".

Явно доброто възпитание е под нивото на въпросната дама, а думата "Благодаря" не присъства в речника й. 

За сметка на това, добрата пловдивчанка, която откри немския шпиц, който стоял сам самичък на паркинга на магазин Лидл, изказа своите благодарности към нашата медия и радостно заяви, че е много щастлива, че изгубената животинка вече е при стопаните си. "Благодарим! Вие сте най- сърцатата медия. Не мога да изкажа благодарността си към вашата съпричастност. Кученцето скоро ще си бъде у дома!" - написа нашата читателка.

Добрата комуникация обаче отново приключва дотук, защото собственичката на кучето се държала отново толкова дръпнато, сякаш някой е откраднал кучето й, а не е помогнал в откриването. При срещата за предаване на Арчи, собственичката с повишен тон и арогантно поведение успяла единствено да измърмори: "Давайте си ни кучето и да не се разправяме повече с вас!". 

В последващ телефонен разговор жената попитала арогантната дама: "Каква е тази нелюбезност от ваша страна, ние цял ден гледаме и храним кученцето, Trafficnews писаха и съдействаха, а вие намерихте кученцето си, нали това искахте? Утре може да го загубите отново!"

В свой отговор стопанката на Арчи казала: "Аз не искам никакви статии и снимки госпожо! От съображения за сигурност".

Всъщност, благодарността е човешка черта, която трябва да се възпитава, но за огромно съжаление, голяма част от обществото не успяват да се справят с тази задача.

Припомняме, че Арчи беше открит тази сутрин около 9 часа. Той се държал изключително дружелюбно, но бил изплашен. Докато се открият собствениците, животинката беше прибрана пред малко магазинче на ул. Тодор Влайков 6.