Псевдо дрифтъри със стари БМВ-та продължават да тормозят жителите на Столипиново

Според ЗдВП глобата за подобни изпълнения е 3000 лева и отнемане на шофьорската книжка за срок от една година

08.01.2023 21:30 8860 0
Псевдо дрифтъри със стари БМВ-та продължават да тормозят жителите на Столипиново

Псевдо дрифтърите със стари БМВ-та продължават да въртят гуми из улиците на Столипиново и да тормозят жителите на квартала. Поредното видео, изпратено до TrafficNews, е споделено в социалната мрежа Инстаграм през последните дни на 2022 година от потребител с никнейм  swallowuseyin.

Форсирането на двигатели, въртенето на гуми и звуците от спирачки не спират да озвучават  махалата в тъмните часове на денонощието, а много от жителите там многократно се оплакват от силния шум. Не са малко и наложените глоби, но очевидно това не притеснява младите дрифтъри.

На видеото изпратено до медията ни, се вижда как БМВ-то, управлявано от младеж, рязко сменя посоките на движение, завъртайки задницата на автомобила. Шофьорът очевидно не осъзнава , че ако преминава друг автомобил докато той дрифтира, действията му могат да предизвикат сериозна катастрофа с фатални последствия. Очевидно въпросният шофьор не се притеснява и от полицията, след като гордо споделя видеото и позира в социалните мрежи с БМВ-то си.

Чувството за безнаказаност се подкрепя и от текст на турски език в основния профил в Инстаграм, който в буквален превод значи „Който ни прави лошо, няма да живее”.

Припомняме, че TrafficNews многократно публикува материали относно този проблем. Наложени са множеството глоби от органите на реда, но жителите споделят, че въртенето на гуми не спира и контролът от страна на полицията трябва да се увеличи. 

Недосегаеми рейсъри дрифтят из Столипиново, сами си документират изцепкитеВ махалата редовно се организират нелегални гонки, най-често в късните часове на уикендите

Органите на реда знаят за страстта на етническото население в махалата към изпълнения в стил „бързи и яростни” и дебнат за евентуални нарушители, но не винаги успяват да ги уловят в момента на прегрешение. Местата в махалата, позволяващи подобни опасни изпълнения не са много, но шофьорите предварително проучват района и докато едни участват, а други снимат, трети дебнат за полиция.

Последният псевдо дрифтър от Столипиново за който TrafficNews писа беше установен от полицията и се оказа само на 18 години. Той се сдоби с акт за дрифта, като санкцията според закона за движение по пътищата е глоба от 3000 лева и отнемане на шофьорската книжка за срок от една година.

Заловиха псевдо дрифтъра от Столипиново, глобата - повече от стойността на колата

Изпрати новина