Гонки, дрифтове и среднощни състезания си спретват мъже смятащи се за недосегаеми в етническия квартал „Столипиново”. Свистенето на гуми, форсирането на двигатели и звуците от спирачки, са само малка част от нещата, от които се оплакват жителите на квартала в тъмните часове на денонощието.

В махалата редовно се организират нелегални гонки, най-често в късните часове на уикендите. Множество коли излизат, за да се състезават помежду си, а ентусиазираните рейсъри сами документират състезанията си и гордо позират в социалните мрежи.

Без притеснение, необезпокоявани, водачите блокират улиците на квартала, за да се впуснат в луда надпревара. Импровизираните състезания най-често се организират на емблематичната улица „Ландос”. Именно там, на кръстовището с улица „Елба”, е заснет и клипът с дрифтиращия мерцедес. В него се вижда как немското возило прави „няколко кръга” в средата на кръстовището и след като се вдига достатъчно пушилка от гумите, шофьорът гордо се изнася.

„Очевидно се чувства недосегаем и не се замисля за евентуални последствия”, споделя пред медията ни жител на квартала.

Наши читатели разказаха, че подобни изпълнения в махалата има почти всяка вечер. Междувременно обаче, все по-малко са патрулиращите коли от полицията.

Припомняме, че след импровизирана гонка на същата улица, за която писахме през декември, полицията светкавично установи участниците и те бяха наказани.

Тогава двама младежи на 24 години се сдобиха с актове по Закона за движение по пътищата за това, че с поведението си зад волана са създали пречки за останалите участници в движението и опасност от възникване на пътно произшествие.

Столипиново като Монца: Улиците се превърнаха в писти, Ел Патрон се вихриНеобезпокоявани, водачите блокират улиците и по-конкретно „Ландос” и се впускат в луда надпревара

След гонката в Столипиново: Полицията привика двама от състезателите, отнесоха и актовеДо момента в Шесто районно няма регистрирани сигнали от граждани за организирани гонки