Заловиха псевдо дрифтъра от Столипиново, пилил гуми със старо БМВ в махалата. От Шесто РУ потвърдиха, че са установили водача на автомобила. Той е 18-годишен, наскоро сдобил се с книжка.

Съставен му е акт за дрифта, като санкцията според закона за движение по пътищата е глоба от 3000 лева и лишаване и отнемане на шофьорската книжка за седна година.

Както TrafficNews писа, гонките, дрифтовете и среднощните състезания вече станаха запазена марка за етническия квартал „Столипиново” и се приемат като нещо нормалното за късните часове на денонощието. Кулминацията е през уикенда, когато често се организират подобни "развлечения". След като се стъмни се започва със свистене на гуми, форсиране на двигатели и звуци от спирачки.

Поредни псевдо дрифтъри в Столипиново: Старо БМВ пили гуми в махалатаДойде ли петък и събота вечер, множество коли излизат и организират нелегални гонки и дрифтове

В махалата вече на няколко пъти бяха организирани нелегални гонки, а ентусиазираните рейсъри сами документират състезанията си и гордо позират в социалните мрежи. Любимата платформа на псевдо дрифтърите е Тик-Ток. Притеснителното в случая е, че шофьорите повечето пъти са на не повече от 20 години и явно не осъзнават евентуалните последици от действията си.

Органите на реда знаят за страстта на етническото население в махалата към изпълнения в стил „бързи и яростни” и дебнат за евентуални нарушители, но не винаги успяват да ги уловят в момента на прегрешение. Местата в махалата, позволяващи подобни опасни изпълнения не са много, но шофьорите предварително проучват района и докато едни участват, а други снимат, трети дебнат за полиция.

Конкретното видео беше заснето в началото на месеца на уширението от булевард Марица към махалата.