Дъждът удари светофарните уредби в града. На няколко възлови кръстовища светлините са напълно изключени или светят примигващо жълто, липсва всякаква регулация.

На произвола на съдбата и по правото на по-настоятелния са длъжни да преминават шофьорите през целия възел от пресичащите се бул. "Цариградско шосе", бул. "Шести септември" и бул. "Освобождение". В района на "Мото Пфое" има монтирани поне 6 светофара и всичките са извън работен режим.

Тъй като и без това движението там е сложно организирано, в момента цари истински хаос. Дъждът ограничава видимостта и е възможно твърде скоро участъкът да заприлича на писта на блъскащи се колички. 

На никое от трасетата с аварирала светлинна организация няма регулировчици. Без сигнал останаха още кръстовищата на бул. "България" с ул. "Васил Левски", както и по-надолу кръстовището на "Ален мак".

Освен да играят руска рулетка при преминаване през кръстовищата, на шофьорите им се налага и да стискат палци, че огромните езера под гумите на колите им няма да ги пратят в автосервиза. 

Има няколко аварирали коли, които допълнително затрудняват преминаването и създават риск от настъпване на нови произшествия. 

Припомняме, че няколко дървета се стовариха върху коли в Пловдив: 

Голямо дърво премаза две таксита в Кършияка ВИДЕОДвижението по улица „Васил Левски” е блокирано

Още едно дърво падна в Пловдив! Този път върху три колиТова е вторият подобен инцидент тази сутрин под тепетата