За изсечени и асфалтирани дървета при ремонта на столичния булевард "Владимир Вазов" алармираха от гражданско сдружение "Спаси София". Гражданите отправиха призив към общината незабавно да нареди на изпълнителя да преправи некачествените настилки за своя сметка, съобщава Дневник.

В отговор на гражданското възмущение, в следобедните часове кметът Йорданка Фандъкова разпореди проверка на място и обеща санкции за "допусналия тази мърлява и безхаберна работа".

Ремонтът на булевард "Владимир Вазов" е най-мащабният на Столична община за тази година и е на стойност 13.5 милиона лева.
Преди месец обединение "Калистратов Груп-Рутекс" печели поръчката за ремонта на булеварда в участъка от моста "Чавдар" до булевард "Ботевградско шосе". За строителните дейности на поръчката, обявена преди година, кандидатстваха още осем фирми и обединения.

От "Спаси София" подчертават, че сега булевардът се ремонтира по стара регулация, която не е съобразила предстоящото строителство на метрото.

По нареждане на кмета Фандъкова е извършена проверка на място, отговориха за "Дневник" от пресцентъра на Столична община. "Считаме извършеното за недопустимо. Изпълнителят на обекта и фирмата, осъществяваща надзор, ще бъдат санкционирани," посочват още от общината.

"Допуснатото асфалтиране на тротоари по бул. "Владимир Вазов" около пънове на дървета, без да са фрезовани и около дървета, без да се направят клоцове, е изключително безотговорно и недопустимо като отношение към работата. Изпратила съм проверка на място, която да установи кой е отговорен и как е била организирана координацията на дейностите в обхвата на ремонта. В задълженията на избраната надзорна фирма е да следи всекидневно работата на изпълнителите, така че да се гарантира качеството. Допусналият тази мърлява и безхаберна работа ще бъде санкциониран", гласи коментарът на Фандъкова.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg