Животни стават жертви на необезопасени шахти в „Тракия“, сигнализираха от благотворителната организация Animal Walfare. Малко коте, от близо седмица, е заклещено в капана до един от главните булеварди в квартала. Доброволци от организацията се опитаха да спасят животното, но за това се иска специална техника и екипировка. Поради това те се обадили на пожарната, които обаче не успели да изкарат котката. За сметка на това пожарникарите изкарали фазан от мястото. Ето и разказа на един от доброволците към Animal Walfare:   

„Преди няколко дни получихме сигнал от младо момиче за плачещо малко коте, паднало в отворена шахта на тротоар на един от главните булеварди в кв.Тракия.

 Момичето случайно минавало от там и дочуло мяукането на котенцето. След като съвсем спокойно се вижда какво става вътре в шахтата, момичето видяло котенцето и хиляди отпадъци, изхвърлени навярно от минувачите.

Свидетелката помоли за помощ, но тъй като ние сме безсилни в такива ситуации, тя опита да се справи сама, с помощта на нейни приятели. За съжаление обаче безуспешно, защото за това се изисква най-малкото подходящо облекло, стълби и спомагателни инструменти. Техният опит за влизане не беше успешен, но за сметка на това откриха и още едно живо същество в мизерната яма…фазан, който бе пуснат от общинските власти в парка.

При поредния сигнал до 112, след няколко поредни дни звънене, пожарната се отзовава! Фазанът е изваден и спасен, но котката все още е вътре, скрита и уплашена. Пожарникарите си тръгват и оставят нещата така, твърдейки, че след като не я виждат котка  няма и тя сама ще излезе, но как ще стане това, след като вече 5 дни ние знам, че тези животни са там“

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров се е свързал с организацията, за да предложи съдействие. Очаквайте продължение!