Десислава Йорданова няма завършена степен "бакалавър". Това потвърдиха от Районната прокуратура в Пловдив след разследване на Glas.bg 

Според наблюдаващия случая прокурор има извършено престъпление и Десислава Йорданова е ползвала неистински документи умишлено, а и съзнавайки това. Само, че тя няма да понесе отговорност за действията си и срещу нея няма да бъде образувано дело. Прокуратурата прекратява преписката заради изтекла давност.

Прокуратурата започва проверка за фалшивата диплома на Десислава ЙордановаЙорданова бе и кандидат за районен кмет в Пловдив

Защо се стигна до отказ за образуване на досъдебно производство?

 

От постановлението става ясно, че дори и в хода на разследването на Икономическа полиция и Районна прокуратура Десислава Йорданова за пореден път е опитала да изопачи истината.

Пробвала е да и бъде издадена диплома за завършена степен "бакалавър" от ПУ "Паисий Хилендарски"-филиал Кърджали. От там и преди в официален документ до екипа ни категорично потвърдиха, че такава студентка те никога не са имали и не е завършила никаква специалност в Пловдивския университет. 

Вижте още веднъж отговора на ректора на филиал "Любен Кравелов" към ПУ. 

И въпреки това в хода на разследването, Йорданова два пъти е ходила до филиала в Кърджали, за да поиска копие на диплома, каквато неколкократно от ръководството и обяснили, че не съществува.

Ето и свидетелските показания на началник отдела към ПУ филиал "Любен Каравелов"-Кърджали.

Съвсем очаквано и явно посъветвана от юристи, Йорданова твърди също, че въпросната Служебна бележка, за която ви обяснихме подробно, не е подписана от нея и внесена за кандидатстване в Медицинския университет. Нещо повече: никога не е виждала такъв документ, е посочено още в прокурорското постановление.

По време проверката прокуратурата изненадващо удължи срока за разследване с два месеца, а близки до Десислава Йорданова се опитаха да предложат подкуп на екипа ни, "за да мълчим, и да спрем да ровим по случая".

Анулирана бе и дипломата за "магистър" на Йорданова от Академичния съвет към Медицинския университет – Пловдив, независимо, че е издържала всички текущи изпити по специалността "Здравен мениджмънт".

Отстранена бе и от поста, който заемаше в Община Родопи, като гл. експерт. Десислава Йорданова до последно твърдеше, че има завършено висше образование степен "бакалавър" и обеща да представи пред медиите такъв документ. Обеща и да съди екипа ни, след като институциите си свършат работата.

В случая прокуратурата потвърди истинността на нашето разследване и представените от екипа на Glas.bg факти. Въпреки това обаче отказа да образува досъдебно производство и по този начин Йорданова няма да изтърпи никакво наказание, затова че е заемала различни апетитни постове през последните 10 години с образование, което няма.

Вижте цялото постановление на наблюдаващия случая прокурор без редакторска намеса:

Разследване: Как се взима степен "магистър", без да имаш "бакалавър"?

Разследване част 2: Как се взима степен "магистър", без да имаш "бакалавър"?Десислава Йорданова е подала молба за напускане на Община "Родопи"