Районната прокуратура в Пловдив се самосезира и разпореди проверка по повод журналистическото разследване, което изобличи Десислава Йорданова в представяне на фалшиви документи за завършен "бакалавър" в Пловдивски университет. 

Реакцията на пловдивската прокуратура идва само ден, след като бе публикуван материалът „Как се взема степен „магистър“ без „бакалавър“?“ - разследване на информационния сайт „Glas.bg“ и Нова тв. 

По случая е образувана преписка в Района прокуратура – Пловдив и е назначена предварителна проверка, която ще се извършва от отдел „Икономическа полиция“ на ОД на МВР – Пловдив, за установяване на евентуално извършено документно престъпление. По преписката ще бъдат проверени изнесените данни в публикацията за съставен  неистински официален документ – служебна бележка за завършена бакалавърска образователна степен.

Припомняме, че проверка показа, че председателят на Районния съвет на БСП - район "Западен" в Пловдив Десислава Йорданова е представила копие от диплома от Пловдивски университет, за да запише "магистър" в Медицински университет. Там тя завършва образованието си, но последваща проверка показва, че Йорданова не е завършвала Пловдивски университет. Дипломата и от МУ в момента е анулирана. 

В момента Десислава Йорданова работи в Община Родопи в отдел "Образование" като главен експерт "Здравеопазване и социални дейности". Кметът на Община Родопи Павел Михайлов обаче обясни, че след като направи официална справка дали дипломата на Десислава Йорданова е анулирана, ще вземе адекватни мерки.

Срокът за приключване на проверката на МВР и Прокуратурата е едномесечен.  

Повече за скандалното откритие, вижте тук: 

Разследване: Как се взима степен "магистър", без да имаш "бакалавър"?Десислава Йорданова успява да гради кариера с фалшива диплома