„Защо полицията или Общинска охрана не потърсят собственика на колата, а всеки ден лепи глоби по нея?“, пита наша читателка под материала за рекордьора по глоби в Пловдив.

„Работя наблизо и виждам тази кола няколко пъти вече. Стои на едно и също място и не е мръднала нито веднъж за поне две седмици, а може и повече. КАТ вместо да лепи фишове да вземе да потърси собственика, защото не се знае каква може да е реалната причина да не е карана и потърсена от толкова време“, пише Мария Петкова.

Друг наш читател обаче не е съгласен с г-жа Петкова.

„Какво ще стане ако за всеки неправилно паркирал започнат да издирват собственика вместо да му съставят фиш , както е по закон ? А и вие , след като виждате ,че колата не е местена защо не сигнализирате в РПУ , същото би могъл да направи и автора на сигнала , вместо да се прави на интересен в медиите? Контролните органи виждат неправилно паркирало МПС и си вършат работата и не могат да знаят дали колата е местена и пак паркирала там , те просто установяват нарушението , такива са правомощията им!“, пише Иван Петров.

Припомняме, че на автомобила, който не е с пловдивска регистрация от страната на шофьора са закичени цели 8 глоби, всяка, от които по 20 лева. Други наши читатели се надяват собственикът на автомобила да е жив и здрав, а не да се е случило нещо с него.