Млади панагюрци пазят спомена за Априлското въстание. Историята за тях не може да бъде подменена, защото знаят от техните баби и дядовци какво се е случило по техните земи преди 141 години, разказаха младежите пред TrafficNews.bg 

Братята Павел и Димитър Навущанов, Йордан Райков, Стойко Киричев и Димитър Дечев бяха част от всички 200 участници в зрелищната възстановка на събитията от избухването на Априлското въстание, която се преведе тази вечер в Панагюрище. 

Гърмежи от автентични оръжия от 19 век дадоха началото на спектакъла. Атмосфера от събитето и реакциите на участниците - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Във възстановката участваха близо 200 души, 130 от тях от дружество „Традиция”. Бяха пресъздадени разтърсващите събития, зверските кланета, героичните боеве и миговете на победата. 

Най-малкият участник във военно-историческата възстановка беше на 4 години. Пресъздаването на събитията наблюдаваха стотици граждани и гости на града. Тази вечер се проведе и празничният концерт на българските поп изпълнители Миро, Любо Киров и рок група „Сигнал“ на площад „20-ти април“.