Въоръжени полицаи са атакували адрес в Бирмингам снощи, блокирайки част от града за 2 часа, съобщава вестник Дейли мейл.

По данни на Би Би Си е потвърдено, че колата, използвана за атентата в Лондон вчера, е наета именно от Бирмингам. В отцепената част на града се намира и фирмата, от която е взето превозното средство.

Участъкът е бил затворен от 11 вечерта до около 2 през нощта, като полицаите са арестували хора, живеещи на адреса на фирмата и са разпитвали очевидци.

Расте броят на жертвите след нападението. Равносметката засега сочи - петима убити и 40 ранени. Сред загиналите са нападателят, намушканият полицай и трима цивилни.

Припомням, че вчера мъж се вряза с автомобила си в пешеходците на моста Уестминстър. После се насочи към парламента на Великобритания, където се блъсна в заграждения.

След като излезе от колата, той намушка с нож един полицай, преди да бъде ликвидиран.

Заради нападението депутатите останаха часове наред блокирани в парламента.

През следващите дни ще бъдат мобилизирани допълнителни въоръжени полицаи, които да патрулират по улиците на британските градове.

Мерките за сигурност след атентата в Лондон са засилени. Центърът е блокиран от полицията. Големият въпрос сега е как тази страна, в която мерките за сигурност са толкова силни, допусна да се случи този атентат.

В момента се провежда мащабна операция в Бирмингам, където се претърсват сгради, от където се предполага че е взета колата, с която е извършен атентата.

Спекулира се много и за мотивите – дали това е било момент на лудост или атаката е свързана с ислямски радикализъм.

Британските вестници отбелязват героизма на полицая, който беше намушкан и убит.