Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски постигна договореност със спортните клубове, които имат договор с община Пловдив и ползват терени и зали в комплекса. Това стана на специална среща в Заседателната зала на Общината, която продължи около час и 15 минути, а на нея освен зам.-кметовете Георги Титюков и Димитър Кацарски бяха и представители на всички заинтересувани клубове, съобщава радио Пловдив.

Постигнато бе споразумение спортните клубове да изготвят договори чрез своите юристи, които след това да подпишат с Христо Крушарски. Така той ще може да кандидатства за концесия на целия имот с площ малко над 96 дка, като в същото време ще им се гарантира оставането до приключването на строителните работи и след това. Договорите ще се подпишат в следващия един месец, като за това е постигнат консенсус.

Засега единственият проблем се очертава как точно да се оформят 1500 паркоместа, за да може новият стадион да получи международен лиценз от четвърта категория, но ще се търси вариант или с подземен, или с надземен паркинг.

„Радвам се, че постигнахме единомислие и ще работим заедно за тази кауза. Така ще се избегне и протакането във времето, защото и аз не съм първа младост и искам да завърша този проект, да го видя и да оставя нещо след себе си“, заяви Христо Крушарски.