„Колодрумът е прекрасна зала, а организацията бе отлична във всеки един аспект. Не само, че нямахме нито едно оплакване, а и всички останаха много доволни от финалите на Купата на България”, заяви вицепрезидентът на федерацията по баскетбол Иван Ценов пред TrafficNews.bg.  Той допълни,  че залата не отстъпва по нищо на другите големи спортни съоръжения в страната, а и в Европа.

Припомняме, че под тепетата се проведоха финалите на Купата на страната, която бе грабната от Берое, които надиграха Лукойл Академик в последния мач. Пловдивският отбор – Академик Бултекс 99 остана четвърти в турнира.

„Все още отглеждаме публиката на баскетбола, така да се каже. Последните два дни видяхме по около 2000 души, което никак не е малко. Ако пловдивският отбор бе стигнал до финал можеше и още повече хора да дойдат”, заяви Ценов. Той обясни, че заедно със залите в София, Русе и Ботевград, Колодрума ще бъде една от основните зали за баскетбол в страната в следващите години.

Очаква се скоро в Пловдив да дойде и националният отбор, но това едва ли ще се случи по-рано от следващата година, тъй като през 2017-а календарът е вече готов.

„България може да вземе някоя от следващите квалификации за Световното първенство и не е изключено един от градовете, в който ще се проведат да е Пловдив”,  каза още шефът в БФБаскетбол

Единственият българин играл в NBA, който е президент на баскетболната федерация – Георги Глушков също не скри суперлативите си към пловдивската зала:

„Страхотна зала! Нямаме никакви забележки към организацията, благодарим на Община Пловдив и  Академик Бултекс 99, които направиха много, за да бъде турнирът на едно високо ниво. Ще се върнем задължително!”, каза легендарният български баскетболист, който носи екипа на Финикс Сънс в средата на 80-те.