Седемкратният европейски шампион по карате киокушин - пловдивчанинът Алрксандър Команов започна подготовката си за Световното първенство, което ще се проведе в японската столица Токио. До 22 февруари с цел подготовка и повишаване на нивото на майсторство, той ще присъства в тренировъчния лагер на националния отбор към Българската карате киокушин федерация във Варна. Състезателите ще бъдат подготвяни от треньорите Захари Дамянов и Николай Рачев за явяването им на първенството за Световната купа на KWF, което ще се състои на 25 и 26 март в Токио.

Лагерът и последвалото състезание е ключово и за подготовката за предстоящото Световно първенство по KWU, което ще се проведе на 25-26 ноември също в Токио. В лагера ще вземат участие общо 17 каратисти – 12 мъже и 5 жени. 10-дневните тренировки ще се проведат в спортния клуб на сенсей Дамянов – „Нихонто“. Национален представител и водач на лагера ще бъде Христо Трайков, а доктор на място – Стоян Стаматов. Относно лагера шампионът сподели:

„Подготовката върви по план. Чувствам се в много добра форма, заминавам на лагер добре подготвен и очаквам след края му да съм вдигнал още едно стъпало нагоре. Там ще сме само професионалисти. Ще бъде тежко и ще натискаме на макс! Надявам се да се върнем живи и здрави от Токио с победи във всички категории!“