Водещите български джудисти при мъжете Ивайло Иванов (81 кг) и Янислав Герчев (60 кг), както и някои от по-младите ни състезатели, сред които Валентин Алипиев (60 кг), в момента са на подготвителен лагер на високопланинската база Белмекен, каза на пресконференция в Пресклуб "България" днес генералният секретар на родната федерация Асен Коруджиев.

Той допълни, че националите тренират за началото на сезона, като се очаква да останат на Белмекен до първия голям международен турнир - Гранд Шлем в Париж на 11 февруари. Във френската столица България ще бъде представена от Ивайло Иванов, Янислав Герчев и Ивелина Илиева, ако сребърната ни европейска медалистка от 2016-а в кат. до 57 кг успее да се възстанови от контузията (частично разкъсване на странична връзка на лявото коляно), заради която пропуска Европейската открита купа по джудо за жени в София този уикенд (4 и 5 февруари). 

След това на родните състезатели предстоят участия на Гран При в Дюселдорф (24 февруари) и Гранд Шлем в Баку (10 март), като за по-младите ще се решава дали да стартират в процеса на подготовка.