Въпреки големия успех в събота, Кубрат Пулев може да почака още поне една година, докато стигне до втори мач за световна титла. По принцип Кобрата вече е официален претендент за пояса на IBF, който в момента е в ръцете на Антъни Джошуа. Британецът обаче се е договорил с Владимир Кличко за мач през следващата пролет. В него ще бъде заложен и поясът на Световната боксова асоциация.

Победителят сигурно ще отиде на мач с Деонтай Уайлдър за обединяване на трите най-важни пояса. Американецът е шампион на Световния боксов съвет. Четвъртата титла - на Световната боксова организация, е вакантна и за нея ще играят Джоузеф Паркър и Анди Руиз. Пулев е едва 10-и в тази ранглиста, но може да се изкачи бързо и в нея. Всичко зависи от стратегията, която ще избере мениджърът му Кале Зауерланд. Той иска да организира мач за световна титла в София и обеща до две седмици да има развитие по въпроса. Междувременно от известния американски сайт boxingnews24.com отново отправиха критики към Кобрата, пише 24 часа.

“Изглежда, Самюел Питър се беше готвил за този мач в кухнята с нож и вилица. Пулев е добър боксьор, но няма шансове срещу топбоксьорите в тежка категория. На него му липсват мощ в ударите и умения с дясната ръка. На 35 г. той няма младостта, за да добави малко мощ. Пулев вече е завършен боксьор и едва ли ще промени нещо драстично”, заяде се Ерик Болдуин. В коментарите под материала авторът бе атакуван за тенденциозно отношение и му бе напомнено, че нито Уайлдър, нито Джошуа са се били със сериозни противници. Което е безспорен факт. Джошуа ще срещне на 10 декември Ерик Молина, който не успя да издържи срещу Уайлдър, и изходът на мача е почти ясен.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg