Пловдив единодушно бе избран за домакин през 2017-та година на  Световното първенство по гребане за младежи до 23-годишна възраст (2017 World Junior Championship Under 23). Това стана по време на редовния конгрес на Международната федерация по гребане (FISA), който се провежда в Амстердам, Холандия.

Във форума участват настоящият заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика на Пловдив Петър Зехтински,  предшественикът му и кмет на район „Централен“ Георги Титюков, както и представителите на организационния комитет Иван Попов и Даниел Христов.

Пловдив беше предпочетен пред полския град Познан и  за домакин на Световното първенство по кану-каяк през 2018 г. за юноши и  девойки, и младежи до 23 години.
"Това е поредното първенство на високо ниво, за чието домакинство Пловдив се пребори успешно: 2015 г. – Световно първенство по гребане за юноши и девойки и младежи до 23 г.; 2016 г. – Европейско първенство по кану-каяк за юноши и девойки и младежи до 23 години, като сме кандидати и за кръг от Световната купа по гребане през 2016 г.; 2017 г. – Европейско първенство по кану-каяк за мъже и жени, което се излъчва директно по Евроспорт; 2017 г. –Световната купа по академично гребане; 2018 г. – Световно първенство по академично гребане за мъже и жени, както и Световно първенство по кану-каяк за юноши и девойки и младежи до 23-годишна възраст." -  изброи Титюков.

 TrafficNews.bg