Дунав победи Локо на Лаута с 4:3 в уникален мач, превърнал се в истински голов трилър. Двубоят бе директна битка за четвъртото място в Първа професионална лига. В момента Дунав е с 3 точки пред черно-белите кръг преди края. Двата тима са с абсолютно равни показатели в директните двубои и голова разлика 7:7. Така всичко ще се реши в последния кръг, в който Локо гостува на Лудогорец, а Дунав посреща ЦСКА. Шансовете на черно-белите за 4-то място обаче намаляха драстично. То може да даде шанс за бараж за Лига Европа срещу Верея, ако ЦСКА не получи лиценз за евротурнирите. Оттук нататък при равни точки определяща ще бъде головата разлика. В момента тази на Дунав е 45:44, а на Локо - 48:51.

Атаките и към двете врати не спряха през целия мач, превърнал се в изключително зрелище, което рядко се вижда но нашите терени и за което заслугата е и на двата тима. Още в началото се наложи принудителна смяна в Локо, след като Димо Бакалов пострада при сблъсък със съперник за една висока топка. Той е със счупен зъб и съмнение за фрактура на носа и утре ще бъде опериран, като на негово място влезе Дино Мартинович. Малко след това Мартин Камбуров стреля над гредата от пряк свободен удар. Последва и добро положение за гостите, пропуснато от бившия нападател на Локо Бирсент Карагарен. В 22-та минута гостите откриха. Юлиян Ненов се измъкна от Пламен Крумов при едно центриране отдясно на Шопов и неспасяемо засече топката под гредата. Голът на драконите стъписа черно-белите и те можеха да получат и второ попадение в 30-та минута, когато Пиргов спаси удар на Ненов.

Постепенно футболистите на Локо се окопитиха и към края на полувремето наложиха надмощие. В 40-та минута Камбуров направи непростим пропуск, след като се озова сам срещу вратаря при грешка на защитник, но стреля покрай гредата, а Мартинович беше съвсем сам на метри от него. В 44-та минута Мартинович изравни. Той бе изведен отлично от Паоло Серджо, пое с гърди и от въздуха прониза мрежата. Малко след това Паоло Серджо пропусна да вкара втори гол за Локо.

Второто полувреме започна вихрено. Малко след началото му Камбуров овладя пас отляво с гърди и стреля от въздуха, но вратарят спаси. В 52-та минута тостите вкараха втори гол. Самир Аясс проби необезпокояван през центъра и с отмерен удар от границата на пеналта направи резултата 2:1 за гостите. Отговорът на Локо бе мигновен. Реферът даде дузпа за нарушение на Будинов, Камбуров бе точен от бялата точка и изравни. В 58-та минута последва дузпа и за Дунав за нарушение на вратаря Пиргов. Будинов застана зад бялата точка и се реабилитира за дузпата, която направи малко по-рано.

Пред вратата на Дунав започна да ври и кипи. Вратарят спаси удар на Мартинович, последва и шут на Паоло Серджо, преминал на сантиметри над гредата. Постепенно гостите успокоиха нещата и започнаха още по-настървено да търсят ново попадение, с което да решат нещата. Десетина минути преди края Иван Горанов спъна откъсващия се сам срещу вратаря Карагарен и бе изгонен, оставяйки Локо с 10 души. Димов разтресе гредата от последвалия пряк свободен удар. При поредната контра в 84-та минута Бранимир Костадинов вкара 4-ти гол за Дунав след грешка в отбраната и удар от границата на пеналта. Макар и с 10 души Локо върна един гол в самия край чрез Мартинович, който материализира подаване на влезлият Йефтоски. Така черно-белите съхраниха, макар и минимални надежди за 4-то място. 

Локомотив Пд - Дунав 3:4

0:1 Ненов 22, 1:1 Мартинович 40, 1:2 Аясс 52, 2:2 Камбуров 55 дузпа, 2:3 Будинов 59 дузпа, 2:4 Костадинов 84, 3:4 Мартинович 90.

Локомотив: 1. Пиргов, 71. Крумов, 6. Котев, 5. Виданов, 14. Горанов, 17. Траянов (9. Кики 56'), 39. Умарбаев, 10. Марчев, 11. Камбуров (к), 20. Серджо (4. Йевтовски 74'), 27. Бакалов (77. Мартинович 9')
Старши треньор: Войн Войнов

Дунав: 86. Антонов, 3. Петков (99. Муйеци 47'), 4. Патев, 21. Ларин, 22. Милчев, 11. Димов (к), 6. Аясс (8. Раденцов 86'), 94. Ненов, 7. Карагерен (77. Костадинов 81'), 10. Шопов, 9. Будинов
Старши треньор: Веселин Великов

Жълти картони: Марчев 48', Пиргов 57' (Локомотив); Будинов 53', Патев 74' (Дунав)
Червен картон: Горанов 80' (Локомотив)
Главен съдия: Станислав Тодоров (Шумен)
Асистенти: Мартин Димитров (Шумен) и Станимир Илков (Бургас)
Стадион: “Локомотив”, Пловдив