Полицията в английския град Манчестър потвърди, че 22 души са загиналите при терористичния акт по време на концерт на певицата Ариана Гранде. Най-малката жертва е на 8 години, предава Манчестър ивнинг нюз, цитирани от ПИК. Всички убити вече са идентифицирани, а органите на реда в града са се свързали с всички близки на жертвите.

Около 120 души са ранени след кървавата атака.

Кои са жертвите на терористичното нападение в зала "Манчестър Арена"?

Джорджина Каландър на 18 години

Джорджина беше първата жертва, идентифицирана след атаката. В социалните мрежи нейни приятели разказват, че тя била суперфен на Ариана Гранде.

Сафи Роуз на 8 години

Сафи е най-малката жертва на ужасяващото нападение. Тя била на концерта заедно с майка си и сестра си. След взрива те са откарани в болница, но загубили контакт със Сафи.

Джон Аткинсън на 28 години

Джон е третата идентифицирана жертва.

Оливия Кембъл

15-годишната Оливия Кембъл е петата разпозната жертва, а часове по-рано нейните родители използваха социалните мрежи и телевизиите, за да я издирят, за жалост без успех.

Алисън Хоул и Лиса Лийс

Двете майки са изчаквали във фоайето пред залата, за да приберат своите дъщери след концерта. Алисън е на 45 години, а Лиса - на 47.

Анджелика и Марсин Клис

Семейство Клис също изчаквало пред залата своята дъщеря. Минути преди трагедията Анджлика и Марсин си направили селфи. След взрива те са обявени за изчезнали, след като никой не успял да се свърже с тях. По-рано днес полският външен министър потвърди, че двамата са починали.

Мартин Хет, на 29 години

Приятели на Мартин потвърдиха, че той също е сред жертвите на терора. Смята се, че той е един от популярните и добре познати пиар мениджъри в областта. Неговата смърт идва няколко дни преди да замине на околосветско пътешествие със своите приятели.

Кели Брюстър на 32 години

Кели е била на концерта заедно със своята сестра Клеър и племенницата си Холи. След взрива е обявена за издирване, а по-късно нейният приятел обявява във Фейсбук скръбната вест за смъртта й.

Джейн Туедли-Тейлър

Джейн отишла в залата заедно със свой приятел, който трябвало да прибере дъщеря си.