Жена от Пловдив за малко не била блъсната от джигит, седнал зад волана на таксиметров автомобил. Това разказва самата потърпевша, която след това се сблъскала и с агресивния нрав на шофьора.

„Поредният джигит на пътя. Днес за малко да мине през мен на пешеходна пътека на улица „Богомил”, до ОУ "Паисий Хилендарски".  Не се сдържах и му казах, че е селянин. Не очаквах, че съм била безкрайно права в твърдението си в онзи момент”, разказва жената. „Само след секунди въпросният господин ме застигна в отсрещната пресечка. За саморазправа. Метна се с колата върху тротоара, непосредствено пред краката ми и набързо се опита да ми обясни колко труден щял да ми стане животът”, обяснява потърпевшата.

„На същата тази пътека, съвсем наскоро, негов колега мина през крака на седмокласник. Докога ще продължава това? Хора, на които си плащаме да ни возят, да не спазват елементарни правила и да газят върху пешеходни пътеки”, пише читателката ни. „Докога на това инфарктно кръстовище, където всеки ден пресичат и децата ми, няма да има пешеходен светофар? Докога бабаити като този хем ще са виновни, хем ще са нагли да се саморазправят?”, възмущава се жената.

„Дали ако някой двуметров мъжага го беше нарекъл селянин, този би си отворил устата за саморазправа, или просто щеше да благодари на Бога, че не са му чупили главата и колата?”, завършва тя.

Потърпевшата се е свързала с фирмата превозвач, а оттам са й казали да се обърне към органите на реда. Тя заявява, че има намерение да направи точно това.