Последната неделя на месец март ще посрещнем с валежи и понижение на температурите. Облачността ще е предимно значителна. До обяд се очаква слънчево време. През втората половина на деня облачността ще се увеличи и ще започнат валежите от дъжд. На повече места и по-значителни в Южна България. Вятърът ще е от северозапад, слаб до умерен.

 

В Пловдив дъждовно ще бъде в късния следобед и през цялата нощ. 

В началото на новата седмица застудяването ще продължи. В понеделник ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд, в планините - от сняг. Температурите сутринта ще бъдат между 0 и 4 градуса. Следобед между 10 и 13.

От вторник ще очаква постепенно повишение на температурите, като в средата на седмицата пролетта се връща и температурите ще достигнат стойности от 23 градуса. 

Атмосферното налягане е близко до средното за месец март и ще продължи да се понижава.

Над планините ще преобладава облачно време. В сутрешните часове само над масивите в Югозападна България ще има временни разкъсвания и намаления, но по-късно облачността и там ще се увеличи. На много места ще има валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг, в Рило-Родопската област количествата ще са значителни. Ще духа силен, по високите части бурен вятър от запад-северозапад, който вечерта в масивите от Източна България ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра: 1-2°, но привечер и през нощта срещу понеделник ще има съществено понижение.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места с валежи от дъжд. Преди обяд вятърът ще е умерен, от юг-югозапад, по-късно през деня ще се ориентира от североизток и ще се усили до силен. Максималните температури ще са между 9° и 13°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, вечерта ще се усили до 3.

Март е месец характерен с големи аномалии и с резки промени на времето. В някои години нахлуванията на арктичен въздух са толкова интензивни, че температурите са типично зимни, със снеговалежи. Друг път времето е типично пролетно, а при нахлувания на тропичен въздух температурите стават почти летни - около и над 30 градуса.