Мъж от Ямбол използва церемонията по тържественото връчване на дипломите на Филологическия факултет на Пловдивския университет, за да поиска ръката на своята любима, съобщава БНТ.

Едуард обмислял отдавна по какъв специален начин да предложи брак на Росица, докато не научил за дипломирането й и не осъзнал, че това е шансът му.

„Три дни преди дипломирането й си казаха, че това е моментът и че не трябва да го изтървам. Събрах кураж и се получи много добре. Тя не очакваше“, разказва Еди.

За изненадата знаели само организаторите, които дори извикали Роси да се яви по-рано на сцената. Еди паднал на колене, за да поиска ръката на своята любима, която за радост на всички, освен с диплома за бакалавър по английска филология, си тръгнала от церемонията и с годежен пръстен.

„Той знаеше от самото начало, че когато и да ми предложи, отговорът ще е винаги „Да“. Най-вълнуващото нещо бе неговият поглед. Никога няма забравя искрата в очите му и залата, в която всички станаха на крака и викаха“, споделя щастливата абсолвентка.
Двамата са от Ямбол. Еди и Роси искат сватбата им да е догодина, но най-важното им решение е да останат в България и да търсят реализацията си тук.