Тротоарите и улиците около забележителностите на Пловдив са непочистени и сковани от лед. Въпреки наплива от туристи и през зимните месеци за осигуряване на комфорта им никой не е помислил.

Проверка на TrafficNews.bg установи, че ледената покривка в Стария град и около някои музеи все още си стои. На места е нахвърлен пясък, но има и такива кътчета, по които преминаването е почти невъзможно, а дестинациите са откъснати от света.

Една от емблемите на града е Античният театър. За да стигнем до там, трябва да се покатерим по стръмните калдъръми, които обаче са непочистени. Единствено основната улица – „Съборна”,  по която се движат коли е чиста. Тротоарите обаче са потънали в лед и сняг.

На разходка в Стария Пловдив се срещнахме с двойка от Малта. Те споделиха, че в тяхната страна не са виждали сняг, защото е топло. По думите им заради леда някои забележителности са недостъпни за тях.

За мнозина жители на Пловдив това не е нормално.

„Как ще посрещаме гостите от града с подобна окаяна гледка?”, попитаха пловдивчани. Някои с усмивка се пошегуваха, че до 2019 година, когато Пловдив ще е столица на културата, всичко ще е почистено. Дотогава обаче остават още две години, през които стотици хиляди туристи ще преминат през града под тепетата.

Според последните данни Пловдив се превръща в топ дестинация Европа. Броят на туристите се увеличава не само през лятото, а и през зимния сезон.

Какво споделиха пловдивчани и гостите на града, вижте в следващото ВИДЕО: