Промени в Наредбата за местните такси и цени за територията на община Пловдив утвърди Общинският съвет. Наемът за Колодрума за еднодневните спортни събития се запазва и остава 6000 лева, но за отборите  с пловдивска регистрация, участващи в турнири, тя пада наполовина. За концерти, изложения и други събития наемът от 9000 лева се запазва. Преференциални плащания обаче се предвиждат за наем на  многофункционалната зала, ако тя е наета за повече от 24 часа.

Съветниците утвърдиха по-високи такси за провеждане на мероприятия за един ден на Античния театър. Цената става 2700 лева, вместо 2400, колкото бе досега. Желаещите младоженци  да сключат там граждански брак, ще трябва да заплатят 1000 лева. 

Местният парламент утвърди и размера на таксите, които ще заплащат наемателите на Зрителната зала в Градския дом на културата „Борис Христов”, предаде Дарик. За  еднодневното й ползване наемът е 880 лв. По-ниска е таксата за ползване на Балетната зала – 220 лв.

Билетът за  Природонаучния музей скача с лев и става 5 – за възрастните и 3 лева – за студенти и ученици, вместо досегашните 2. Фамилният билет за посещение в Етнографския музей е 10 лева, а комбинираният в Природонаучния музей - 10 лева. За посетителите на музеите в Стария град се въвеждат фамилни билети от 10 лв за родители на деца до 16 г.  Въвеждат се и комбинирани билети от 15 лв за посещение на пет обекта по избор.