Десетки пловдивски пожарникари дават доброволни дежурства на коледния базар на центъра, за да помогнат на свой колега. Днес в един от павилионите бяха Красен Властанов и Борислав Стоянов, които събират пари за пожарникаря Тодор Топлев, болен от левкемия. Огнеборците се надяват да привлекат вниманието на пловдивчани и да помогнат на своя приятел. Освен за Тошко те събират средства и за 42-годишната Звезделина Иванова, която също се бори с коварната болест. Павилионът им е предоставен от Община  Пловдив до 8 декември.

За да живее Тошко, трябва да му бъде направена трансплантация на стволови клетки от костен мозък в Германия на стойност около 180 000 евро.  Тошко има 24-годишен стаж в пожарната и е спасил десетки хора.

В момента той се лекува в УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив, в Клиниката по клинична хематология и е преминал трети курс на химиотерапия. Макар и бърза, левкемията от тип М1 е лечима и лекарите в Германия дават шанс за успех. Тодор има брат, който вероятно е подходящ донор, но лекарите в Германия държат да направят изследванията на място.

Ето и какво написа Тодор във фейсбук профила си:

„Скъпи приятели, отдавна не съм споделял с вас как минават дните ми. Получавам много пожелания за скорошно оздравяване, на което и аз се надявам! Всеки месец получавам необходимата химиотерапия, след това настъпват трудни дни, докато организмът ми възстанови понижените кръвни показатели. Имах настинка, която ме върна назад, имах и хубави дни, но все още не идва така бленуваната ремисия.

Това обаче не ме обезкуражава, макар, че умората от всички тези тежки 11 месеца лечение си казва думата! В началото на болестта бях 73 кг, а сега гравитирам около 50-53 кг. Наистина не е лесно, но пък...победата ще е наистина сладка! :)
Няма да се уморя да благодаря на Бог за всичките ми дни в живота ми!

Благодарен съм и на всички вас, приятели, че продължавате да вярвате в мен, въпреки всичко! И аз ще продължавам да се боря, пък каквото сабя покаже!”

Нека помогнем на Тошко да живее!

Дарителска сметка - Тодор Атанасов Топлев

УниКредит Булбанк, клон Пловдив
BIC: UNCRBGSF
• В лева BG80 UNCR 7000 1522 5171 29
• В евро BG37 UNCR 7000 1522 5171 27
PayPal: fire1966@abv.bg

Oще за Тошко четете ТУК!