Ситуацията в Пловдив се усложнява с всеки изминал час на обилния снеговалеж, предаде репортер на TNS.bg

Абсолютно всички улици и булеварди в града са покрити с дебел сняг, а някои от тях блокирани от близо 80 сантиметра сняг.

Причината - преминал снегорин е образувал високи снежни прегради и е блокирал входа към малки и големи улици в "Кършияка". Такава е ситуацията по булевард "Дунав", където снегопочистващата машина е преминала през улица "Победа" и изринатия сняг е образувал стена към "Дунав" в участъка на кръстовището с булевард "Васил Априлов". Същата ситуация се повтаря от кръстовището на булевард "България" към "Васил Априлов". Участъкът към "Голямо Конарско" буквално е блокиран от подобна висока снежна стена.

"Става като бариера, трябва да чистят поне по два снегорина един след друг", заяви читател TNS.bg

Ето видео от ситуацията:



Десетки клони от дървета са паднали върху коли в районите "Южен", "Северен" и "Западен", сигнализираха читатели наTNS.bg, които ни изпратиха снимки. 

На места има и килнати дървета от дебелия сняг, които всеки момент могат да паднат. Огромен клон на ул. "Петко Д. Петков" едва се държи и заплашва преминаващите под него коли. 



Наши читатели сигнализираха, че придвижването е изключително затруднено във всички райони. Има закъсали коли, както и такива, които са затрупани от снега, изринат от някои улици.

Прибирането с такси също е мисия невъзможна. Масово диспечърите отказват заявки.

Дебелината на снежната покривка вече минава 20 сантиметра. Върху самите платна за движение в отделни участъци има ледени буци. Образувани са и коловози от преминали автомобили. 


Наш читател съобщи, че заради скъсан кабел от снега, град Съединение е останал без ток. Десетки къщи, заводи и предприятия са без електрозахранване.

Шофьори съобщиха, че към този момент снегорин на магистралата има, но не може да смогне с бързо трупащата се бяла покривка. "В Йоаким Груево няма ток и има паднали кабели на главния път към Пещера. Много е опасно! В Стамболийски пътищата са под всякаква критика, снегорин не минава и има също скъсани кабели в няколко улички.", пише Пламен Димитров.

Поради обилен снеговалеж временно се ограничава движението за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проход „Предел“. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Заради снега камиони над 10 тона да не се движат и по пътя Дупница – Самоков. Затворен за товарни автомобили е и пътят за ГКПП – Гюешево. Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава шофьорите да карат внимателно, със скорост, съобразена с метеорологичните условия и да не предприемат рискови изпреварвания.

От АПИ призовават шофьорите да НЕ ПЪТУВАТ поне до 6 часа сутринта, тъй като обстановката ще продължава да се влошава.


АКТУАЛНОТО състояние на пътищата в ПЛОВДИВ - ВИЖТЕ ТУК

Добрата страна на снега - ВИЖТЕ ТУК

TNS.bg