Поредното издание на Международния младежки театрален фестивал „Океан от любов“ стартира от днес в Младежки дом – Пазарджик и ще продължи до 11 април.

Програмата представя разнообразни спектакли от градовете Варна, Габрово, Пазарджик, Петрич, Пловдив, Раковски, Самоков, София и Стара Загора. Театралните експерти, които се очаква конструктивно да разискват спектаклите на специални кръгли маси, са актьорът и режисьор Гeорги Георгиев – Áнтика и актьорите Христо Пъдев, Алиса Атанасова и Весела Бабинова, пише Дарик.

Водещи на театралните ателиета ще бъдат Тодор Димитров, Симеон Гаврилов от Македония (програма Drama Lab - "Шекспировият стих и словесното действие") и Ованес Торосян (актьорско майсторство за кино). Основен акцент в ателиетата ще бъдат работата с текст и словесно действие.

Ще продължи традицията да бъде представяна новоиздадена съвременна драматургия. Тази година това ще се случи чрез четене на маса на части от пиесата „Миграцията на сьомгата“ на Светлана Дичева. И на това издание фестивалът ще предостави възможност на висшите учебни заведения, предлагащи театрални специалности, да ги презентират пред бъдещи студенти.