Премиера на книгата „Гризли“ от Деян Енев ще се състои в  литературен салон  Spirt Spirit  в клуб "Петното на Роршах". Книгата ще бъде представена от писателя Недялко Славов. 

Диалозите в срещата ще бъдат и „за всичко останало, което се нарича български литературен живот“, предаде БНР. Началото е в 19 часа. Входът е свободен.

Деян Енев споделя:

"Сборникът с къси разкази "Гризли" е седемнадесетата ми поред книга. Той може да служи и като наръчник по творческо писане. След толкова книги разбрах - не можеш да направиш сборник само от разкази-шедьоври, както на всички нас, разказвачите, ни се иска. Затова аз избрах за пореден път по-реалистичния вариант. Вътре има осем много добри разказа и двайсет и осем добри, половина от които, четиринайсет, са по-добри от останалите четиринайсет. Читателят, който успее правилно да ги разграничи, според мен заслужава атестат "много добър читател". Оттук-насетне всичко е в неговите ръце, включително и дебютът му като писател. А специално за ценителите съм включил и две стихотворения в проза. Тази книга ми е много скъпа. В нея, под сивата пепел на възрастта, още проблясват истински живи въглени".