Форум за социална промяна – „В обувките на другия. Толерантност и предразсъдъци” с водещ психолог Милена Рангелова, ще се проведе утре, 15 февруари, в НЧ „Алеко Константинов-1954 г.” Форумът ще се проведе в Конферентната зала на читалището на бул. «Шести септември» №160 от 9.30  до 12.30 ч.

„В обувките на другия” е обединен проект на Народна библиотека „Иван Вазов“ Пловдив, НЧ „Алеко Константинов-1954 г.“ - Пловдив  и НЧ „Светлина-1929 г.“ с. Труд. Проектът се реализира с подкрепата на Фондация  „Глобални библиотеки” в рамките на конкурса „Библиотеката активен участник в обществения живот” на Министерството на културата и стартира  през месец декември на 2016 г.

Основната цел на проекта е хората в неравностойно положение да почувстват библиотеките като свои приятели, да бъдат посрещани с разбиране към техните потребности и да се засили доверието им към библиотеките, като място за активен обществен живот. Да се постигне по-голям ефект в социалните дейности на библиотеките сред хората с различни потребности, да се развият местните общности по посока на толерантност към различните, хората в неравностойно положение да развиват потенциала си и да демонстрират творческите си заложби чрез библиотеките.

За осъществяване на тези цели ще се проведат  обучения  в три библиотеки на Пловдивска област - Народна библиотека „Иван Вазов“ Пловдив, НЧ „Светлина-1929 г.“ с. Труд и НЧ „Алеко Константинов-1954 г.“ - Пловдив,  на обществени служители за работа с хора със специфични потребности;  форуми за социална промяна и преодоляване на предразсъдъци за активна съвместна работа и интеграция на различните групи; арт работилници на хора с увреждания и изложби за да се популяризират нови идеи и информационни източници чрез библиотеката, както и публична изява на хората в неравностойно положение.