Пловдивската художничка Цвета Марова показа новата си изложба „Елементи и сили”, в която космическите стихии са оплетени с вечните женски загадки. Експозицията бе открита в галерия „Arsenal of Art” в квартал Капана в Пловдив, пише PlovdivTime.bg.

„Често се казва, че художникът остава частица от себе си в рисунката. В тези картини ние виждаме цялата Цвета - нейната пъстрота и яркост, усещането за дълбочина. Нейното мислене, свързано с митологията и философията”, каза журналистът Пламен Асенов.

Основният цикъл „Елементи и сили” се състои от девет платна и представя основните елементи по класификацията на Емпедокъл - вода, земя, въздух и огън. В изложбата са наредени и картините от другите две теми, които грабват въображението на Марова  – „Малки жени” и „Котешка люлка”.

„Цвета Марова е изпъстрила с цветове и оплела с нишки персонажите на своите картини. Направила е за нас, публиката, невидимото видимо. Разкрила ни е елементите и силите, нарисувала ни е хармонията. Видяла е любовта, познала е нейния божествен дар и е превърнала емоциите в цветове”, подчерта художникът Александър Гьошев.